Η μαγεία επιστρέφει: Προβολές Αυγούστου 2019

Η μαγεία επιστρέφει στην ταράτσα! Αφού πήραμε κάποιες απαραίτητες ανάσες, επιστρέφουμε με ενθουσιασμό την Κυριακή 18/8 και σας περιμένουμε για μερικές ακόμα αξέχαστες προβολές στο Θερινό Σινεμά στην Ταράτσα της Εργατικής Λέσχης Νέας Σμύρνης. Πρώτος σταθμός την Κυριακή 18/8 στις 21:00, στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής. Αν είστε στην Αθήνα, μην το χάσετε!

Δείτε παρακάτω το αναλυτικό πρόγραμμα προβολών μας μέχρι το τέλος Αυγούστου:

ΚΥΡΙΑΚΗ 18/8:
ΜΕΣΟΤΟΙΧΙΕΣ – Medianeras (2011, 95′), του Gustavo Taretto [Αργεντινή, Ισπανία, Γερμανία] / Δραματική κωμωδία

Η Μαριάννα και ο Μαρτίν ζουν στο ίδιο οικοδομικό τετράγωνο του Μπουένος Άιρες. Περνούν ο ένας δίπλα από τον άλλο καθημερινά αλλά δεν έχουν γνωριστεί ποτέ. Ο Γκουστάβο Ταρέτο κινηματογραφεί τον λυρισμό του αστικού τοπίου σε μια πρωτοποριακή ερωτική κομεντί.

ΤΡΙΤΗ 20/8:
Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΡΩΤΑΣ – Le grand amour (1969, 97’), του Pierre Étaix [Γαλλία] / Ρομαντική κωμωδία

Ο Πιέρ παντρεύτηκε την Φλόρενς, μοναχοκόρη ενός βιομήχανου. 15 χρόνια αργότερα, είναι το αφεντικό, αλλά η μεσοαστή γυναίκα του τον ανησυχεί πολύ. Όταν θα έρθει στη ζωή του μια νέα και συμπαθητική γραμματέας, θα αρχίσει πάλι να ονειρεύεται.

ΠΕΜΠΤΗ 22/8:
ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΙΣ ΦΟΝΟΙ ΣΤΟ ΜΑΝΧΑΤΑΝ – Manhattan murder mystery (1993, 104′), του Woody Allen [ΗΠΑ] / Κωμωδία μυστηρίου

Ο Λάρι και η Κάρολ ζουν τον πολύχρονο και μονότονο γάμο τους στο Νεοϋορκέζικο διαμέρισμά τους. Ο ξαφνικός θάνατος της συζύγου του γείτονά τους, βάζει σε υποψίες την Κάρολ, η οποία πιστεύει πως πρόκειται για φόνο. Μαζί με τον καλύτερο φίλο της Τεντ, αρχίζουν τις έρευνες και τις παρακολουθήσεις, ενώ σύντομα στην παρέα προστίθενται ο δύσπιστος Λάρι και η συγγραφέας Μάρσια, δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο ένα κουαρτέτο ερασιτεχνών ντετέκτιβ.

ΚΥΡΙΑΚΗ 25/8: 2 ταινίες

ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΜΠΑΛΟΝΙ – The red balloon (1956, 34′), του Albert Lamorisse [Γαλλία] / Σινεφίλ, παιδική

Ένα μοναχικό αγόρι συναντά ένα μπαλόνι το οποίο γίνεται ο καλύτερος και πιστότερος φίλος του. Η φιλία αυτή δοκιμάζεται αλλά ξεπερνά τις δυσκολίες. Σε ένα φόντο μονότονα γκρίζο, αυτή η φιλία είναι το μόνο πράγμα που δίνει χρώμα. Όμως είναι καταδικασμένη από τη φθαρτή φύση του υλικού… ή μήπως όχι; Χρυσός Φοίνικας στις Κάννες και Όσκαρ σεναρίου.

ΤΟ ΑΣΠΡΟ ΜΠΑΛΟΝΙ – The white balloon (1995, 85′), του Jafar Panahi [Ιράν] / Σινεφίλ, παιδική

Η αγωνία ενός επτάχρονου κοριτσιού που χάνει τα χρήματά της, πηγαίνοντας να αγοράσει ένα πρωτοχρονιάτικο δώρο. Χρυσή Κάμερα στο Φεστιβάλ Καννών 1995.

ΤΡΙΤΗ 27/8:
6 ΜΑΤΙΑ ΕΙΔΑΝ ΤΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΟ – Whistle down the wind (1961, 99′), του Bryan Forbes [Αγγλία] / Δραματική, αστυνομική
Τρία μικρά αδελφάκια που ζουν με τον πατέρα τους σε μια απομονωμένη φάρμα, προστατεύουν εν άγνοια τους ένα δραπέτη που κρύβεται από την αστυνομία. Από μια παρεξήγηση θα πιστέψουν ότι ο τύπος είναι ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός. Έτσι, προσπαθούν να τον κρύψουν και να τον περιποιηθούν ώστε να μην τον βρουν οι «μεγάλοι».

ΠΕΜΠΤΗ 29/8:
ΤΟ ΙΝΔΑΛΜΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ – Local hero (1983, 111′), του Bill Forsyth [Αγγλία] / Κοινωνική κωμωδία
Μια πολυεθνική εταιρία στέλνει ένα στέλεχός της στη Σκοτία για να εγκαταστήσει ένα διυλιστήριο. Οι κάτοικοι τον υποδέχονται ως ήρωα μέχρι τη στιγμή που αυτός θα αρχίσει να αλλάζει απόψεις γύρω απ’ αυτό το θέμα.


Πληροφορίες:
EΡΓΑΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ
Ελ. Βενιζέλου 12 & Αιγαίου – Στάση ΤΡΑΜ “Αιγαίου”

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 21:00 | ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

► Αντί εισιτηρίου, συγκεντρώνουμε τρόφιμα για τους Κούρδους πρόσφυγες που διαμένουν στο Προσφυγικό Κέντρο Λαυρίου: ζάχαρη, τσάι, αλάτι, πιπέρι, λάδι, ρύζι, όσπρια (εκτός από μαύρες φακές), πλιγούρι, τοματοπολτό, χυμούς φρούτων, γάλα μακράς διάρκειας σε χάρτινη συσκευασία (όχι εβαπορέ), μπισκότα, μαρμελάδα, κονσέρβες ψαριού, αραβικές πίτες, ελιές σε συσκευασία μακράς διάρκειας. Όχι ζυμαρικά, όχι τρόφιμα που θέλουν ψυγείο, όχι ρούχα.
► Στο χώρο των προβολών λειτουργεί βιβλιοπωλείο και μπαρ με παγωμένες μπίρες, ποτά και αναψυκτικά σε τιμή ενίσχυσης.
► Φέρνουμε μαζί μας βιβλία που αγαπήσαμε και πλέον σκονίζονται στα ράφια των σπιτιών μας και τους δίνουμε μια δεύτερη ζωή, ενώ ταυτόχρονα ενισχύουμε την Εργατική Λέσχη και τους Κούρδους πρόσφυγες του Λαυρίου (περισσότερες πληροφορίες: https://bit.ly/2XZMfaC).

Email: ergatikilesxinsmyrni@gmail.com
FB: Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης