Κινηματογραφικός Τομέας Εργατικής Λέσχης

Ο Κινηματογραφικός Τομέας δημιουργείται για να συμβάλλει στην εκμάθηση και διάδοση της πλέον λαϊκής μορφής έκφρασης στην Τέχνη. Φιλοδοξούμε να οργανώσουμε μια δραστήρια ομάδα σινεφίλ που θα μοιραστεί τις γνώσεις και το πάθος της για σινεμά, μέσα από εκδηλώσεις, συζητήσεις, εργαστήρια, προβολές και συναντήσεις με δημιουργούς.

Είναι μια προσπάθεια να μοιραστούμε την αγάπη μας για ένα σινεμά που δεν απευθύνεται στις ελίτ και να συμβάλλουμε όπως και όσο μπορούμε για να αναδείξουμε τον αντι-εμπορικό, ουμανιστικό και κοινωνικό χαρακτήρα του. Αναζητάμε και αναδεικνύουμε ένα σινεμά που εκφράζει εμάς, τις αγωνίες και τους προβληματισμούς μας, απορρίπτουμε το κριτήριο της εμπορικότητας και της κενής λάμψης που αποκοιμίζει τους θεατές. Αγαπάμε το σινεμά, δεν καταναλώνουμε ταινίες.

Ο Κινηματογραφικός Τομέας της Εργατικής Λέσχης Νέας Σμύρνης είναι ανοιχτός σε όλους και όλες όσες συμφωνούν με τα παραπάνω και θέλουν να συμμετάσχουν-συμβάλουν με όποιον τρόπο μπορούν, χωρίς άλλες προϋποθέσεις.

Ενδεικτικά μπορεί να ασχοληθεί με μερικά ή όλα τα παρακάτω και ακόμα περισσότερα, ανάλογα με τις επιθυμίες και τις ανάγκες μας:

  • Κατάρτιση προγράμματος προβολών στην Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης και στο Θερινό Σινεμά στην Ταράτσα.
  • Διοργάνωση θεματικών εκδηλώσεων, σεμιναρίων και κινηματογραφικών-τεχνικών workshops με δημιουργούς του κινηματογράφου.
  • Διοργάνωση επισκέψεων σε προβολές, εκδηλώσεις, φεστιβάλ, χώρους γυρισμάτων και άλλα σημεία κινηματογραφικού ενδιαφέροντος.
  • Κινηματογραφική ενημέρωση, αναζήτηση πληροφοριών σχετικά με νέες ταινίες, εκδηλώσεις κλπ. που μας αφορούν.
  • Εκπαιδευτικές/δημιουργικές κινηματογραφικές δραστηριότητες για παιδιά και νέους-ες.
  • Παραγωγή ταινιών μικρού μήκους, μυθοπλασίας και τεκμηρίωσης (ντοκιμαντέρ).

Ο Κινηματογραφικός Τομέας της Εργατικής Λέσχης Νέας Σμύρνης δεν αποτελείται από (και δεν απευθύνεται σε) ειδικούς. Όποια-ος ενδιαφέρεται να συμβάλλει με οποιονδήποτε τρόπο και να συμμετάσχει στην ομάδα μας, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω facebook (Κινηματογραφικός Τομέας Εργατικής Λέσχης Νέας Σμύρνης) ή email (elns.cinema@gmail.com), αναφέροντας όνομα, email/τηλέφωνο και, ιδανικά, μια σύντομη παρουσίαση της σχέσης σας με το σινεμά ή του λόγου που ενδιαφέρεστε να συμμετέχετε στον Κινηματογραφικό Τομέα. Η πρώτη μας συνάντηση-συνέλευση γνωριμίας θα ανακοινωθεί σύντομα, αμέσως μόλις μαζευτούν οι πρώτες συμμετοχές.

Φώτα, κάμερα, πάμε!