Τι είναι η Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης; [Βίντεο]

 

8 χρόνια μετά τη δημιουργία της, η Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης είναι όλα αυτά και άλλα τόσα που δεν χώρεσαν σ’ αυτό το 5λεπτο βίντεο.

Είναι εκατοντάδες ή και χιλιάδες άνθρωποι, τραγούδια, χοροί, ταινίες, βιβλία, συζητήσεις, εκδηλώσεις, περιηγήσεις, δράσεις αντίστασης, αλληλεγγύης και αγώνα, νέες γνώσεις, συναντήσεις, συλλογικές εμπειρίες και αναζητήσεις.

Είναι μια άλλη-διαφορετική προσπάθεια συγκρότησης του κόσμου της εργασίας στη βάση των κοινών προβλημάτων, αγωνιών, όρων ζωής αλλά και επιθυμιών μας.

Μια προσπάθεια για να ακουστεί η φωνή όλων εμάς, να πάψουμε να είμαστε ψηφία σε στατιστικές αναλύσεις, να συναντηθούμε μεταξύ μας και με άλλους, να σπάσουμε την απομόνωση και τον ατομισμό.

Είμαι εγώ, είσαι εσύ, είμαστε εμείς.

Γιατί “χρειάζονται πολλά, τον κόσμο για ν’ αλλάξεις. Οργή κι επιμονή. Γνώση κι αγανάκτηση. Γρήγορη απόφαση, στόχαση βαθιά. Ψυχρή υπομονή κι ατέλειωτη καρτερία. Κατανόηση της λεπτομέρειας και κατανόηση του συνόλου. Μονάχα η πραγματικότητα μπορεί να μας μάθει πώς την πραγματικότητα ν’ αλλάξουμε.” (από το θεατρικό έργο “Η Απόφαση” του Μπέρτολτ Μπρέχτ)

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Στο βίντεο ακούγονται τα τραγούδια των The Freak Fandango OrchestraRequiem for a Fish” και (μέρος του) “Late as Usual“, από το album “Tales Of A Dead Fish” / Άδεια: Creative Commons