Θερινό σινεμά στην ταράτσα: Προβολές 15-21 Ιουλίου

Ούτε που το καταλάβαμε πώς φτάσαμε στην 4η εβδομάδα θερινών προβολών! Η συνήθως γεμάτη από κόσμο ταράτσα μας, το δικό μας μέσο διαφυγής από την καθημερινότητα, μάς περιμένει και αυτή την εβδομάδα να ταξιδέψουμε νοερά κατά τη διάρκεια των προβολών 4 αγαπημένων ταινιών από την Τουρκία (“Ατίθασες“), την Ελλάδα (“Ο Γιος της Σοφίας“), την Σουηδία (“Καλοκαίρι με τη Μόνικα“) και τις ΗΠΑ (“Φάργκο“)!

Και όπως κάθε Τετάρτη, η Ελληνίδα σκηνοθέτιδα της 3ης ταινίας του αφιερώματός μας στον Σύγχρονο Ελληνικό Κινηματογράφο, η βραβευμένη και μία εκ των 10 πιο υποσχόμενων Ευρωπαίων σκηνοθετών σύμφωνα με τους συντάκτες του έγκριτου κινηματογραφικού περιοδικού Variety Ελίνα Ψύκου, θα είναι μαζί μας για να δεχθεί ερωτήσεις και να συζητήσει με τους θεατές μετά την προβολή της ταινίας της. Σας περιμένουμε!

ΠΡΟΣΟΧΗ: Λόγω της συζήτησης, η προβολή του “Γιου της Σοφίας” την Τετάρτη, θα ξεκινήσει αυστηρά στις 9 μ.μ.

Καλή εβδομάδα και καλές προβολές!

Το πρόγραμμα της εβδομάδας αναλυτικά:

Τρίτη 16/7:
ΑΤΙΘΑΣΕΣ – Mustang (2015, 97’), της Deniz Gamze Erguven [Τουρκία, Γαλλία, Γερμανία, Κατάρ]

Πέντε αδελφές μεγαλώνουν στο σπίτι της γιαγιάς τους στην επαρχιακή βόρεια Τουρκία, εγκλωβισμένες σε μια απόλυτα οπισθοδρομική κοινωνική πραγματικότητα. Η υποτιθέμενη ανηθικότητα των παιχνιδιών τους στα μάτια των ενηλίκων προκαλεί σκάνδαλο και το σπίτι της οικογένειας μετατρέπεται σιγά-σιγά σε φυλακή.

Τετάρτη 17/7:
Αφιέρωμα στον Σύγχρονο Ελληνικό Κινηματογράφο
Ο ΓΙΟΣ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ – Son of Sofia (2017, 101’), της Ελίνας Ψύκου [Ελλάδα]

Το καλοκαίρι του 2004, ο 11χρονος Μίσα φτάνει από τη Ρωσία στην Ελλάδα για να ζήσει με τη μητέρα του, Σοφία, μετά από ένα μεγάλο διάστημα αποχωρισμού. Αυτό που δεν ξέρει είναι ότι στην Αθήνα τον περιμένει ένας νέος πατέρας. Όσο η Ελλάδα ζει το Ολυμπιακό της όνειρο, ο Μίσα, αποκομμένος από το φυσικό του περιβάλλον και κάτοικος πλέον μιας άγνωστης για αυτόν χώρας, θα απογειωθεί βίαια προς τον ενήλικο κόσμο με όχημα τη σκοτεινή πλευρά των αγαπημένων του παραμυθιών.
* Ακολουθεί συζήτηση με την σκηνοθέτιδα της ταινίας. | ΕΝΑΡΞΗ στις 21:00 ακριβώς.

Πέμπτη 18/7:
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΕ ΤΗ ΜΟΝΙΚΑ – Sommaren med Monika (1953, 96’), του Ingmar Bergman [Σουηδία]

Ένας νεαρός άντρας και μια δυναμική κοπέλα ερωτεύονται και δραπετεύουν σε μια ερημική ακρογιαλιά, όπου ζουν ένα ονειρεμένο καλοκαίρι, μέχρι η ζωή να θρυμματίσει τον έρωτά τους. Ένας ύμνος στον ανόθευτο έρωτα που μετατρέπεται σε οδυνηρή ελεγεία για την απώλεια.

Κυριακή 21/7:
ΦΑΡΓΚΟ – Fargo (1996, 98’), των Joel & Ethan Coen [ΗΠΑ, Αγγλία]
Πνιγμένος στα χρέη, ο Τζέρι προσλαμβάνει δυο τύπους να απαγάγουν τη γυναίκα του, ένα σχέδιο που εξελίσσεται σε φιάσκο. Κάπου εκεί εμφανίζεται η έγκυος Μαρτζ, μια από τις πιο απίστευτες αστυνομικίνες στην ιστορία του κινηματογράφου. Όσκαρ σεναρίου και Α’ γυναικείου ρόλου, βραβείο σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Καννών.

Πληροφορίες:
EΡΓΑΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

Ελ. Βενιζέλου 12 & Αιγαίου – Στάση ΤΡΑΜ “Αιγαίου”

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 21:00 | ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ*

* Αντί εισιτηρίου, συγκεντρώνουμε τρόφιμα (όχι ζυμαρικά, όχι τρόφιμα που θέλουν ψυγείο, όχι ρούχα) για τους Κούρδους πρόσφυγες που διαμένουν στο Προσφυγικό Κέντρο Λαυρίου.
* Στο χώρο των προβολών λειτουργεί βιβλιοπωλείο και μπαρ με παγωμένες μπίρες, ποτά και αναψυκτικά σε τιμή ενίσχυσης.
* Φέρνουμε μαζί μας βιβλία που και πλέον σκονίζονται στα ράφια των σπιτιών μας και τους δίνουμε μια δεύτερη ζωή, ενώ ταυτόχρονα ενισχύουμε την Εργατική Λέσχη και τους Κούρδους πρόσφυγες του Λαυρίου (περισσότερες πληροφορίες: https://bit.ly/2XZMfaC).

site: http://www.ergatikilesxi.gr
email: ergatikilesxinsmyrni@gmail.com
FB: Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης