Θερινό σινεμά στην ταράτσα: Προβολές 1-7 Ιουλίου

Στην 2η εβδομάδα προβολών μας στην ταράτσα, σας προσκαλούμε σε δύο προβολές ταινιών που αγαπήσαμε, από τους αγαπημένους μας σκηνοθέτες Φατίχ Ακίν (“Τον Ιούλιο”, την Τρίτη 2/7) και Άκι Καουρισμάκι (“Μακριά πετούν τα σύννεφα”, την Πέμπτη 4/7) αλλά και της συγκλονιστικής “Μικρής Άρκτου” της Ελισάβετ Χρονοπούλου («Ένα τραγούδι δεν φτάνει») που ανοίγει το αφιέρωμά μας στον Σύγχρονο Ελληνικό Κινηματογράφο την Τετάρτη 3/7, στις 21:00.

Η σκηνοθέτιδα Ελισάβετ Χρονοπούλου και ο διευθυντής φωτογραφίας Χρήστος Αλεξανδρής θα είναι μαζί μας την Τετάρτη για να δεχτούν ερωτήσεις και να συζητήσουν με τους θεατές μετά την προβολή της ταινίας τους. Σας περιμένουμε!

ΠΡΟΣΟΧΗ: Λόγω της συζήτησης, η προβολή της Μικρής Άρκτου θα ξεκινήσει αυστηρά στις 9 μ.μ.x

Καλό μήνα και καλές προβολές!

Το πρόγραμμα της εβδομάδας αναλυτικά:

ΤΡΙΤΗ 2/7:

ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ – Im Juli (2000, 99’), του Fatih Akin [Γερμανία]

Στις καλοκαιρινές διακοπές, ο Ντάνιελ γνωρίζει την Γιούλη που πουλάει κοσμήματα. Η όμορφη και χαμογελαστή κοπέλα τον ερωτεύεται και του πουλάει ένα δακτυλίδι των Μάγια, το οποίο ισχυρίζεται πως θα τον οδηγήσει στη γυναίκα της ζωής του. Το δαχτυλίδι όντως τον οδηγεί σε μια κοπέλα, είναι όμως πράγματι η γυναίκα της ζωής του;

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 3/7:

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

ΜΙΚΡΗ ΑΡΚΤΟΣ – Ursa minor (2015, 86’), της Ελισάβετ Χρονοπούλου [Ελλάδα]

Μία ερωτική ιστορία μυστικών και ψεμάτων, όπου η αλήθεια καταστρέφει τα πάντα. Σε ξενοδοχείο ημιδιαμονής, ένας άντρας συλλαμβάνεται ενώ το αναίσθητο σώμα μιας κοπέλας μεταφέρεται στο ασθενοφόρο. Μέσα στο περιπολικό που τον μεταφέρει στο αστυνομικό τμήμα, ο άντρας ανακαλεί το διάστημα των τελευταίων μηνών, προσπαθώντας να καταλάβει τι πήγε λάθος.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΣΚΗΝΟΘΕΤΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ

 

ΠΕΜΠΤΗ 4/7:

ΜΑΚΡΙΑ ΠΕΤΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ – Drifting clouds (1996, 97’), του Aki Kaurismäki [Φινλανδία, Γερμανία, Γαλλία]

Μια περιπλάνηση στη μελαγχολία της καθημερινότητας, φωτισμένης, όμως, από τα ανθρώπινα όνειρα και την επιθυμία για επιβίωση. Το πρωταγωνιστικό ζευγάρι χάνει τη δουλειά του και περνάει μια μικρή Οδύσσεια μέχρι να αρχίσει να ελπίζει και πάλι. Εξάλλου, όπως λέει και ένας από τους ήρωες της ταινίας: «Τα κακά νέα μπορούν να περιμένουν»…

 

Πληροφορίες:

EΡΓΑΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ
Ελ. Βενιζέλου 12 & Αιγαίου (στάση Τραμ “Αιγαίου”)

 

Ώρα έναρξης: 21:00 | ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ*

 

* Αντί εισιτηρίου, συγκεντρώνονται είδη πρώτης ανάγκης για τους Κούρδους πρόσφυγες που διαμένουν στο Προσφυγικό Κέντρο Λαυρίου και ανθρώπους της γειτονιάς (ρύζι, όσπρια, πλιγούρι, τοματοπολτό, χυμούς φρούτων, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, ηλιέλαιο, γάλα μακράς διάρκειας, μπισκότα, μαρμελάδα, ζάχαρη, τσάι, κονσέρβες ψαριού, αραβικές πίτες, ελιές σε συσκευασία μακράς διαρκείας – όχι ζυμαρικά, όχι τρόφιμα που χρειάζονται ψυγείο, όχι ρούχα).

 

Στο χώρο των προβολών λειτουργεί μπαρ με παγωμένες μπίρες, ποτά και αναψυκτικά σε τιμή ενίσχυσης.