Εκδρομή – ιστορική περιήγηση στα Καλάβρυτα

                Ημερήσια εκδρομή στα Καλάβρυτα

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η Εργατική Λέσχη Ν. Σμύρνης διοργανώνει εκδρομή-προσκύνημα σε τόπους που άνθισε η αντίσταση του λαού κατά των ξένων και ντόπιων κατακτητών. Φετινή μας εξόρμηση την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017 τα Καλάβρυτα Αχαΐας, πόλη που παρουσιάζει ιστορικό και πολιτιστικό ενδιαφέρον. Το πρόγραμμα της ημερήσιας εκδρομής περιλαμβάνει τις εξής επισκέψεις.

  • Στον τόπο θυσίας (Λόφος Καππή) όπου στις 13 Δεκεμβρίου 1943 έγινε ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα των ναζί στην Ελλάδα. Πρόκειται για την εξολόθρευση του αντρικού πληθυσμού της πόλης, με μόνους επιζήσαντες όσους άκουσαν το κάλεσμα του ΕΛΑΣ και έφυγαν από τα Καλάβρυτα όταν έφτασαν οι Γερμανοί και 13 άτομα που σκεπάστηκαν από τους νεκρούς συμπολίτες τους και θεωρήθηκαν νεκροί.
  • Στο Δημοτικό σχολείο, στον προαύλιο χώρο του οποίου οι Γερμανοί Ναζί συγκέντρωσαν τους κατοίκους της πόλης και διαχώρισαν τον αντρικό πληθυσμό από τα γυναικόπαιδα και τους ηλικιωμένους . Οι άντρες και οι έφηβοι πάνω από 13 ετών οδηγήθηκαν στο λόφο Καππή όπου και εκτελέστηκαν. Στο κτήριο του Δημοτικού σχολείου στεγάζεται σήμερα το Μουσείο Καλαβρυτινού ολοκαυτώματος.

Πέρα από την ιστορικής σημασίας ξενάγηση μας θα έχουμε τη δυνατότητα λόγω της προνομιακής θέσης της πόλης να θαυμάσουμε το τοπίο, να περιπλανηθούμε στα σοκάκια και να δοκιμάσουμε τοπικές γεύσεις.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: Αιμιλία 6976464502, Ανθή 6974483035, Νίκος 6945462821

Κόστος συμμετοχής: 11€