Πρωτοχρονιάτικη γιορτή αλληλεγγύης στο Λαύριο

Την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου, η Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης θα συμμετάσχει στην καθιερωμένη ετήσια πρωτοχρονιάτικη γιορτή της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στους Κούρδους Πολιτικούς Πρόσφυγες του Λαυρίου στην οποία συμμετέχουμε, της Επιτροπής Στήριξης Προσφύγων Λαυρίου και άλλων αλληλέγγυων ομάδων στο Προσφυγικό Κέντρο Λαυρίου.

Θα αναχωρήσουμε από την Εργατική Λέσχη με πούλμαν στις 10:30 π.μ. και θα προσφέρουμε τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης στους Κούρδους πρόσφυγες, θα παίξουμε, θα διασκεδάσουμε με τον Λαυριώτη μάγο Πρωτέα, θα προσφέρουμε συμβολικά δώρα και γλυκά στα παιδιά του Κέντρου, θα τραγουδήσουμε, θα χορέψουμε, θα φάμε συλλογικά (φρεσκομαγειρεμένο φαγητό από την Κοινωνική Κουζίνα «ο Άλλος Άνθρωπος»), θα κουβεντιάσουμε και θα εκφράσουμε ξανά την στήριξη και την αλληλεγγύη μας στους εκατοντάδες αγωνιζόμενους-ες Κούρδους και Κούρδισες που φιλοξενούνται στο μοναδικό ανθρώπινο και αξιοπρεπές (λόγω της δικής τους αυτό-οργάνωσης και της αλληλεγγύης) καμπ της Ευρώπης.

Μετά την ολοκλήρωση της γιορτής, θα υπάρχει αρκετός ελεύθερος χρόνος για όσους-ες θέλουν να κάνουν βόλτες στην πόλη του Λαυρίου ή να παραμείνουν στο Προσφυγικό Κέντρο.

Μέχρι την Κυριακή 29/12, συλλέγουμε στην Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης (όλες τις μέρες και ώρες που παραμένει ανοιχτή για μαθήματα, συναντήσεις ομάδων, εκδηλώσεις κλπ.) τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης από την παρακάτω λίστα, καθώς και γλυκά για να προσφέρουμε στην επίσκεψή μας στο Λαύριο.

Το κόστος για το πούλμαν είναι 7€, η αναχώρηση από την Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης θα γίνει στις 10:30 π.μ. και θα έχουμε επιστρέψει στις 18:00 (αναχώρηση από το Λαύριο στις 17:00).

Δηλώσεις συμμετοχής: 6972209745 (Δημήτρης), 6997058251 (Γιάννης)

Υλικά που συγκεντρώνουμε:

Zάχαρη, τσάι, αλάτι, πιπέρι, λάδι, ρύζι, όσπρια (εκτός από μαύρες φακές), πλιγούρι, τοματοπολτό, χυμούς φρούτων, μπισκότα, μαρμελάδα, μέλι, κονσέρβες ψαριού, αραβικές πίτες, ελιές σε συσκευασία μακράς διάρκειας, γλυκά (όχι ψυγείου), σχολικά είδη, κρέμες και γάλατα σε σκόνη για μωρά, πάνες, είδη προσωπικής υγιεινής, καθαριστικά. Όχι ζυμαρικά, όχι τρόφιμα που θέλουν ψυγείο, όχι ρούχα.