Συνέλευση Ιανουαρίου: Συζήτηση – αποφάσεις

Συνέλευση Ιανουαρίου: Συζήτηση και αποφάσεις

Στη συνέλευση της Εργατικής Λέσχης Ν. Σμύρνης της Τετάρτης 10 Γενάρη, (η οποία για τυπικούς λόγους είχε από την προηγούμενη συνέλευση αποφασιστεί να χριστεί εκλογοαπολογιστική) συζητήθηκαν τα εξής θέματα:

  • Απολογισμός
  • Επικαιρότητα: Εργασιακά – Πολυνομοσχέδιο γ΄ αξιολόγησης – Πλειστηριασμοί
  • Προσεχείς εκδηλώσεις και προετοιμασία τους
  • Εκλογές Εργατικής Λέσχης

Απολογισμός:

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις και δράσεις που είχαν αποφασιστεί στην προηγούμενη ΓΣ. Το μόνο αρνητικό ήταν η μικρή παρουσία κόσμου στην εξαιρετική εκδήλωση για το ψυχιατρείο της Λέρου που αποδόθηκε κυρίως στις κακές καιρικές συνθήκες.

Επικαιρότητα

           Εργασιακά:

Το θέμα εισηγήθηκαν μέλη της νεολαίας της Λέσχης που είχαν το κύριο βάρος της εξόρμησης στην πλατεία Ν. Σμύρνης για την ενημέρωση των εργαζόμενων σχετικά με το αναφαίρετο δικαίωμα του Δώρου των Χριστουγέννων. Λεπτομέρειες

           Πολυνομοσχέδιο:

Αναλύθηκαν τα εξαιρετικά αρνητικά για τους εργαζόμενους, τους νέους και τους συνταξιούχους νέα μέτρα που λαμβάνονται εν όψει της γ΄ αξιολόγησης, με έμφαση στο χτύπημα των απεργιών, στην αναμενόμενη έναρξη πλειστηριασμών για χρέη προς το Δημόσιο και τους οργανισμούς ακόμη και 500€ κ.τ.λ. Αποφασίστηκε η δυναμική συμμετοχή της Λέσχης στις σχετικές κινητοποιήσεις.

          Πλειστηριασμοί:

Με βάση το πολυνομοσχέδιο οι πλειστηριασμοί θα γίνονται πλέον μόνο ηλεκτρονικά. Είναι φανερό ότι η πίεση του κινήματος έχει τρομοκρατήσει την κυβέρνηση η οποία είναι αποφασισμένη όχι μόνο να μη νομοθετήσει μέτρα για την προστασία της λαϊκής κατοικίας – περιουσίας, αλλά να επιτρέψει πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας ή άλλων περιουσιακών στοιχείων ακόμη και για μικροχρέη φτωχών ανθρώπων. Η Λέσχη θα συνεχίσει να συμμετέχει στους αγώνες ενάντια στους πλειστηριασμούς. Αποφασίστηκε ακόμη η ενεργός στήριξη και συμμετοχή   των δράσεων της  τοπικής πρωτοβουλίας Λαϊκή Στέγη SOS. Καλεί όλα τα μέλη της στην εκδήλωση της Κυριακής 21/1 στο ΓΑΛΑΞΙΑ.

Προσεχείς εκδηλώσεις:

  • Πρέπει να στηριχτεί και να οργανωθεί με τη βοήθεια όλων η μεγάλη εκδήλωση της 21/1 στο σχολικό συγκρότημα Νικομηδείας 7.
  • Σημαντική για την οικονομική επιβίωση της Λέσχης και για την ενίσχυση των δράσεων ταξικής αλληλεγγύης είναι η επιτυχία της λαχειοφόρου αγοράς. Θα μοιραστούν μπλοκάκια λαχνών στα μέλη της Λέσχης, ενώ η κλήρωση θα γίνει στις αρχές Μαρτίου.
  • Πρόκειται να αρχίσουν οι εκδηλώσεις με τίτλο “Μάθε ό,τι ξέρω” με αρχή “εκμάθηση παρασκευής σαπουνιού” το Σάββατο 3/2. Θα ακολουθήσουν σε ημερομηνίες που θα αποφασιστούν ενημέρωση για τον τρόπο οργάνωσης βιβλιοθήκης, πλέξιμο με βελονάκι, εκλαϊκευμένα θέματα Μαθηματικών, ενημέρωση για τις νέες τεχνολογίες, εκμάθηση παρασκευής φυσικών καλλυντικών κ.τ.λ.
  • Αφιέρωμα στον ποιητή Μανόλη Αναγνωστάκη από τη χορωδία και τη θεατρική ομάδα της Λέσχης στο ΓΑΛΑΞΙΑ την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου
  • Παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Ρούση: “Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΜΕΤΡΟ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ – ΑΝΤΙ ΝΑ ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ” προς το τέλος Φεβρουαρίου

 

Εκλογές της Λέσχης

Είναι γνωστό ότι ουσιαστικά το κάθε τι στη Λέσχη αποφασίζεται από τη μηνιαία Συνέλευση, ενώ πρακτικές λεπτομέρειες ή έκτακτα περιστατικά συζητιούνται σε ανοικτές συντονιστικές συναντήσεις. Όμως για λόγους τυπικούς και για τη νόμιμη εκπροσώπηση της Λέσχης σε δημόσιες και δημοτικές αρχές, σε τράπεζες κ.τ.λ. απαιτείται η εκλογή Δ.Σ. Ωστόσο η συμμετοχή των μελών της Λέσχης στις εκλογές αυτές έχει μεγάλη σημασία και για την επικύρωση προς τα έξω της μαζικότητας της Λέσχης, αλλά και ως μία ακόμη ένδειξη του ενδιαφέροντος των μελών της.

Η συνέλευση όρισε εφορευτική επιτροπή από 3 τακτικά και 3 αναπληρωματικά μέλη και αποφάσισε οι εκλογές να διενεργηθούν από 28-31 Γενάρη. Η συνέλευση αποφάσισε ότι όλα τα μέλη της Λέσχης θεωρούνται ταμιακά τακτοποιημένα, ενώ οι υποψηφιότητες πρέπει να κατατεθούν μέχρι τις 25 Ιανουαρίου.