Τοπικές δράσεις για τα εργασιακά δικαιώματα

Στη συνέλευση της Λέσχης της 10 Γενάρη και στα πλαίσια της συζήτησης για τις τοπικές δράσεις της Λέσχης στο ζήτημα των εργασιακών δικαιωμάτων συζητήθηκαν, με εισήγηση από τη νεολαία της Λέσχης η οποία είχε το κύριο βάρος στις παρεμβάσεις για το δώρο των Χριστουγέννων τα εξής:

Στοιχεία για την παρέμβαση νεολαίας της εργατικής λέσχης Ν. Σμύρνης

Με αφορμή την παρέμβαση στην πλατεία για το δώρο των Χριστουγέννων, υπάρχουν στοιχεία αποτίμησης που μπορούμε να πάρουμε καθώς και ένα σχέδιο προχωρήματος της παρέμβασης τον επόμενο καιρό. Οι στόχοι μας είναι αφενός να χτίσουμε μόνιμες σχέσεις εμπιστοσύνης με την εργαζόμενη νεολαία και μη, πρώτα της πλατείας και ύστερα ευρύτερα· αφετέρου να μπορέσουμε να κάνουμε τη λέσχη έναν χώρο που θα κινείται και θα αποτελεί οργανικό κομμάτι η νεολαία και όχι μια μειοψηφική ομάδα που απλώς στηρίζει κάποιες από τις δράσεις.

Η εξόρμηση για το δώρο των Χριστουγέννων έδωσε αρκετές χρήσιμες εμπειρίες όχι όμως ιδιαίτερα απτά αποτελέσματα. Η κατάσταση στην εργαζόμενη νεολαία είναι άσχημη, με πολλούς και πολλές να θεωρούν δεδομένο ότι δεν θα πάρουν δώρο, ενώ και η ίδια η συζήτηση καθίστατο πολύ δύσκολη: κάθε μαγαζί είχε ‘’υπεύθυνους’’, έμπιστους μάλλον του αφεντικού οι οποίοι είχαν ενίοτε και φυσιογνωμία μπράβου και οι οποίοι έπαιρναν κάποιες φορές τα κείμενα που μοιράζαμε για να ‘’τα δώσουν εκείνοι στους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες’’. Σε κάθε περίπτωση στα μαγαζιά με χαλαρότερο κλίμα από τις καφετέριες  οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες είχαν καλύτερη διάθεση και δυνατότητα για συζήτηση και προσέλαβαν την κίνησή μας γενικά θετικά.

Πρώτο και καθοριστικότερο συμπέρασμα που μπορούμε να βγάλουμε είναι ότι ειδικά στην τωρινή φάση όπου ξεκινάνε οι προσπάθειες συγκρότησης μιας οργανικής σχέσης με τη νεολαία στη γειτονιά, η τακτική παρουσία μας με παρεμβάσεις-μοιράσματα κτλ είναι πρώτη προτεραιότητα. Στόχος μας αυτή τη στιγμή είναι να οικοδομήσουμε δεσμούς με εργαζόμενους και εργαζόμενες, νέους και νέες της πλατείας. Για να μπορέσει να επιτευχθεί αυτό στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα κοινωνικής αποσυγκρότησης που επικρατεί θα πρέπει η δουλειά μας να γίνεται με συνέχεια, τουλάχιστον μία εξόρμηση το διβδόμαδο για μια περίοδο 2-3 μηνών. Η ίδια λογική πρέπει να εφαρμοστεί και στη νεολαία που συγκεντρώνεται στις διάφορες ομάδες της λέσχης (πχ χοροί) και η οποία δεν έχει κάποιον ουσιαστικό πολιτικό και αγωνιστικό δεσμό με τη δουλειά της λέσχης. Αναγκαία λοιπόν η παρουσία και η σταθερή σχέση με τον κόσμο των ομάδων είτε εσωτερικά, είτε με τακτικές ανακοινώσεις.

Δεύτερο στοιχείο που συμπεραίνουμε ακόμα και από την αποσπασματική παρέμβαση για το δώρο είναι η μεγάλη δυσκολία να χτιστούν και να διατηρηθούν δεσμοί με τους εργαζόμενους, ελλείψει ενός ενεργού κοινωνικού χώρου με χαρακτηριστικά που μπορεί να τους χωράει. Η λέσχη πρέπει να ενσωματώσει ομάδες, δράσεις, εκδηλώσεις με στίγμα και στόχο την προσέλκυση των νέων ατόμων ώστε να μπορεί και κοινωνικά να ενδυναμώνεται η δουλειά παρέμβασης γύρω από τα εργατικά θέματα. Στο πλαίσιο αυτό προτάθηκε η λογική προβολών ταινιών και συζήτησης γύρω από αυτές, τακτική που στους πανεπιστημιακούς χώρους αποδίδει (περισσότερο ή λιγότερο).

Τέλος για να μπορέσει ο κύκλος αυτός παρεμβάσεων να είναι αποτελεσματικός στο μέγιστο βαθμό σύμφωνα με τις δυνάμεις μας θα πρέπει να προσπαθήσουμε να κινητοποιηθούμε με τη μεγαλύτερη δυνατή ευρύτητα τόσο θεματικά όσο και εδαφικά. Αυτό σημαίνει πως ιδανικά θέλουμε να κάνουμε τις εξορμήσεις αυτές από κοινού με τον κόσμο της εργατικής λέσχης Καλλιθέας. Επιπλέον πως το υλικό της παρέμβασής μας θα πρέπει να έχει και ενημερωτικό χαρακτήρα σχετικά με άλλους αγώνες της περιόδου, είδικά νικηφόρα παραδείγματα (πχ αγώνες ΛΑΤΖΑ το τελευταίο διάστημα) ώστε να χτίζουμε μια εικόνα και αίσθηση συνέχειας στην παρέμβαση που και εμείς οι ίδιοι και οι ίδιες θα κάνουμε.

Μετά το διάστημα των 2-3 μηνών θα πρέπει αναγκαστικά να αποτιμήσουμε τη δράση μας και να επανεξετάσουμε την τακτική μας , ώστε να μπορέσουμε τόσο να έχουμε εικόνα των αποτελεσμάτων μας όσο και να σχεδιάσουμε πιο συγκεκριμένα τα επόμενα βήματά μας.