ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΟΥΛΙΟΥ 2020

 

ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ στην Ταράτσα της ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΟΥΛΙΟΥ 2020

 

Για 9η συνεχή χρονιά, η Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης σας καλεί κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Κυριακή στις 21:00 σε έναν «μαραθώνιο» θερινών προβολών στην ταράτσα μας, στην Ελ. Βενιζέλου 12 & Αιγαίου (στάση τραμ «Αιγαίου»). Μετά την ολοκλήρωση των προβολών του Ιουνίου ανακοινώνεται το πρόγραμμα του Ιουλίου στο Θερινό Σινεμά στην Ταράτσα και πλημμυρίζουμε την γειτονιά με ήχους, εικόνες, αρώματα, μουσική, χρώματα, συζητήσεις και γιορτινή διάθεση.

Ακόμα, μέσα από διάφορες εκδηλώσεις, μουσικές βραδιές, παρουσιάσεις βιβλίων κ.ά. μεταμορφώνουμε τα θερινά βράδια και φανταζόμαστε τη ζωή και την πόλη αλλιώς. Ελάτε να γνωριστούμε, να γελάσουμε, να συγκινηθούμε, να μετρήσουμε αστέρια, να δημιουργήσουμε και να μοιραστούμε συλλογικές εμπειρίες και συναισθήματα που θα ομορφύνουν τις ζεστές καλοκαιρινές βραδιές.

Όπως πάντα, με το βλέμμα στους πιο ευάλωτους-ες από εμάς, δημιουργήσαμε ένα χώρο να μας χωράει όλους-ες και -αντί εισιτηρίου- συλλέγουμε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για να στηρίξουμε τα θύματα της αδιάκοπης επίθεσης των εξουσιαστών στις ζωές μας, είτε αυτά ζουν δίπλα μας, στη γειτονιά μας, είτε σε σύγχρονα στρατόπεδα-φυλακές, εκτεθειμένα στην καθημερινή πολιτική και οικονομική βία.

Γιατί πολιτισμός είναι ο τρόπος που ζούμε, συναντιόμαστε και αντιστεκόμαστε σε «ό,τι μας τρώει την ζωή». Η δυνατότητα το συλλογικό να νικά τον ατομισμό και τη μιζέρια.

Γι’ αυτό, κλείνουμε την τηλεόραση και απέχουμε από τα κοινωνικά δίκτυα, για να μοιραστούμε την «ζωντανή» θέαση μιας καλής ταινίας, να διαπιστώσουμε τα προφανή και να αναζητήσουμε κρυμμένα νοήματα, να σκεφτούμε διαφορετικές όψεις ή απλά να μοιραστούμε ένα χώρο που δεν φτιάχτηκε ως εμπόρευμα αλλά σαν χώρος ελεύθερης συνάντησης και δημιουργίας.