Η μισή μας καρδιά στη Ροζάβα βρίσκεται!

Σάββατο 12/10, 17:30 – Συγκέντρωση στα Προπύλαια & πορεία στην Τουρκική πρεσβεία

Πριν από 7 χρόνια ξεκίνησε μια επανάσταση στη Ροζάβα (ΒΑ Συρία – Ανατολικό Κουρδιστάν) που άλλαξε ριζικά τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων. Οι Κούρδοι απελευθερώθηκαν από το καθεστώς Άσαντ και ξεκίνησαν να οργανώνονται σε αυτό-οργανωμένα συμβούλια, κομμούνες και κολεκτίβες. Η αυτόνομη οργάνωση των γυναικών αποτέλεσε κινητήρια δύναμη της κοινωνικής επανάστασης. Περισσότεροι από 11.000 άνδρες και γυναίκες από τις δυνάμεις ασφαλείας της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας έδωσαν τη ζωή τους για να απελευθερώσουν την περιοχή από τον ISIS, να προστατεύσουν τους λαούς της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας και να τους προσφέρουν ένα καλύτερο μέλλον και περισσότεροι από 22.000 τραυματίστηκαν σε αυτόν τον αγώνα. Με αυτόν τον τρόπο, ο κόσμος προστατεύτηκε από τη βιαιότητα του ISIS. Στη διάρκεια του αγώνα ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, ένα μοναδικό πολυ-εθνοτικό και πολυ-θρησκευτικό εγχείρημα αναπτύχθηκε, που εγγυάται σήμερα την ειρηνική συνύπαρξη εκατομμυρίων Κούρδων, Αράβων και Χριστιανών. Η Δημοκρατική Ομοσπονδία της ΒΑ Συρίας είναι ένα μοναδικό παράδειγμα του οράματος για μια ειρηνική και δημοκρατική Μέση Ανατολή, και γι’ αυτό υπήρξε πάντα ένα αγκάθι στα πλευρά όλων των παραδοσιακών δυνάμεων της περιοχής και των ιμπεριαλιστών.

Την Τετάρτη 9 Οκτώβρη 2019, ο Τουρκικός στρατός κατοχής ξεκίνησε τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του στη Ροζάβα με αεροπορικούς βομβαρδισμούς και χερσαίες προσπάθειες εισβολής, χρησιμοποιώντας βαρύ οπλισμό που στρέφεται και κατά αμάχων. Σκοπός τους, να εξαφανίσουν την Δημοκρατική Ομοσπονδία. Αρκετοί άμαχοι έχουν ήδη δολοφονηθεί και χιλιάδες άνθρωποι ξεκίνησαν να εγκαταλείπουν την περιοχή για να γλιτώσουν από την εθνοκάθαρση και τον Τουρκικό φασισμό. Την ίδια στιγμή, ο ISIS χρησιμοποιεί τις Τουρκικές επιθέσεις για να ανασυγκροτηθεί.

Οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις αποφάσισαν να επιτεθούν στη Ροζάβα.

Κρατούν σημαίες της Τουρκίας και του Ισλαμικού Κράτους, όμως η απόφαση δεν πάρθηκε μόνο στην Άγκυρα αλλά και στην Ουάσιγκτον, τη Μόσχα, το Παρίσι και το Βερολίνο.

Στο πέρασμά τους, χιλιάδες μέλη ισλαμιστικών συμμοριών θα παρελάσουν στη Ροζάβα και τη ΒΑ Συρία. Το αποτέλεσμα θα είναι αυτό που βλέπουμε καθημερινά στο Αφρίν, άλλη μια περιοχή που τελεί υπό Τουρκική κατοχή: φόνοι, βιασμοί, βασανισμοί και εκδίωξη του ντόπιου πληθυσμού. Ένας νέος πόλεμος θα βυθίσει εκ νέου την Συρία και όλη τη Μέση Ανατολή στο χάος και θα δημιουργήσει εκατοντάδες χιλιάδες νέους πρόσφυγες προκειμένου να γλιτώσουν από τα τουρκικά στρατεύματα και τους ισλαμιστές μισθοφόρους τους.

Όλοι μαζί μπορούμε να αποκαλύψουμε και να ανατρέψουμε την στρατιωτική, οικονομική και διπλωματική συνεργασία μεταξύ Τουρκίας, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκών χωρών. Να σταθούμε αλληλέγγυοι στον αγώνα των λαών της Ροζάβα, να αντισταθούμε, να βγούμε στους δρόμους, να αναλάβουμε δράση και να απαιτήσουμε:

  • Σταματήστε την Τουρκική εισβολή και κατοχή!
  • Σταματήστε την επιχειρούμενη εθνοκάθαρση!
  • Όχι στον πόλεμο στην Βόρεια Συρία!

Για μια παγκόσμια ημέρα δράσης ενάντια στην Τουρκική κατοχή και την εθνοκάθαρση των Κούρδων στη Βόρεια και Ανατολική Συρία:

Καλούμε κάθε δημοκρατικό πολίτη στην συγκέντρωση στα Προπύλαια και στην διαδήλωση προς την τουρκική πρεσβεία, το Σάββατο 12 Οκτωβρίου, στις 17:30!

Η επανάσταση στη ΒΑ Συρία θα νικήσει, ο φασισμός θα τσακιστεί!