Απαιτούμε: Άλσος ανοιχτό!

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Η Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης προχωράει

σε συλλογή υπογραφών & κινητοποιήσεις

διεκδικώντας να παραμένει ανοιχτό

το Άλσος της Νέας Σμύρνης

 

Η Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης προχώρησε σε διαμαρτυρία στο χώρο του Άλσους το Σάββατο 12/12 για το υποχρεωτικό κλείσιμό του από τις 15:00. Η απαίτηση να παραμένει το Άλσος ανοιχτό καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας, όπως συμβαίνει και σε όλες τις άλλες γειτονιές της Αθήνας, βρήκε καθολική αποδοχή από τους παρευρισκόμενους. Επίσης, κάλεσε σε ηλεκτρονική συλλογή υπογραφών όλους τους κατοίκους της Ν. Σμύρνης και των γύρω περιοχών προκειμένου να στηρίξουν ενυπόγραφα το αίτημα αυτό: tinyurl.com/oli-mera-alsos. Οι φίλοι-ες και τα μέλη της ΕΛΝΣ θα βρίσκονται στο Άλσος και αυτό το Σάββατο 19/12 από τις 12:30, ενημερώνοντας και καλώντας τους κατοίκους της πόλης να απαιτήσουν και να εξασφαλίσουν τη λειτουργία του Άλσους καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Ο Δήμαρχος ισχυρίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι η απόφαση του επιβλήθηκε από την αστυνομία. Ο αντιδήμαρχος, υπεύθυνος για το Άλσος, στην κινητοποίηση των κατοίκων το Σάββατο 12/12, με θράσος υπερασπίστηκε την απόφαση, ως κρατική επιλογή. Οι πολίτες δεν μπορούν να παίζουν τους ντετέκτιβ για να βρουν ποιος κρύβεται πίσω απ’ αυτήν την απαράδεκτη, πέρα από κάθε «υγιειονομική λογική» απόφαση. Το λουκέτο στο Άλσος Νέας Σμύρνης μπαίνει χωρίς να υπάρχουν φαινόμενα συνωστισμού, εφόσον η πλειονότητα του κόσμου έχει επιδείξει υπευθυνότητα για την υγεία του, αλλά και αυτή των συνανθρώπων του. Το αποτέλεσμα είναι οι κάτοικοι να κάνουν τη βόλτα τους ή να αθλούνται περιμετρικά του κλειδωμένου Άλσους αυξάνοντας έτσι το συνωστισμό στα πεζοδρόμια.

Το κλείσιμο των δημόσιων χώρων και των πάρκων είναι άστοχο, μη βιώσιμο, αναποτελεσματικό και επιβλαβές. Η πρόσβαση στον ελεύθερο δημόσιο χώρο, η άσκηση, ο ήλιος και ο καθαρός αέρας βοηθούν στη βελτίωση της ψυχικής και σωματικής υγείας, στην αποφυγή της συναναστροφής σε κλειστούς χώρους, καθώς και στην καταπολέμηση του άγχους, αναγκαίους παράγοντες για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Αν η δημοτική αρχή ψάχνει εστίες μόλυνσης, ας ρίξει μία ματιά εκεί που η κυβέρνηση δημιουργεί το συνωστισμό: ΜΜΜ, camps προσφύγων, στρατόπεδα, φυλακές, μεγάλες βιομηχανίες και σε μία σειρά κλάδων (super market, delivery, call centers), όπου οι εργαζόμενοι δουλεύουν στοιβαγμένοι και χωρίς μέσα ατομικής προστασίας.

Ο κορονοϊός δεν γιατρεύεται με ξύλο, χημικά και πρόστιμα που καθιστούν το πρόβλημα της επιβίωσης οξύτερο. Η δημοτική αρχή οφείλει να καταδικάσει τέτοιες άσκοπες και αδιέξοδες ενέργειες που καμία σχέση δεν έχουν με την αντιμετώπιση της πανδημίας, παρά μόνο με τον εκφοβισμό και την πειθάρχηση της κοινωνίας. Η πανδημία μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με τη θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας!

Να μην υπακούσουμε άλλο στη δολοφονική πολιτική της ΝΔ. Μόνη «υπεύθυνη στάση» είναι η αντίσταση και ο αγώνας για να παραμείνει η κοινωνία μας ζωντανή.

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.