Το ημερολόγιο των Ζαπατίστας

Βγήκε το ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤ@Σ ΖΑΠΑΤΙΣΤΑΣ για το 2021 – Ζητήστε το τώρα από την Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης!

Aς ξεκινήσουμε με μία μικρή ιστορία:
“Τα ημερολόγια σύμφωνα με τον δον Ντουρίτο της Ζούγκλας Λακαντόνα”

🥁 Για τους από πάνω, το ημερολόγιο είναι φτιαγμένο από παρελθόν. Για να το διατηρήσει, η Εξουσία το γεμίζει αγάλματα, γιορταστικές επετείους, μουσεία, παρελάσεις. Όλα για να ξορκίσει αυτό το παρελθόν, να το κρατήσει δηλαδή στο χώρο εκείνου που ήδη υπήρξε και πια δεν θα υπάρξει.
⚙️ Για τους από κάτω, το ημερολόγιο είναι κάτι που θα ‘ρθει. Δεν είναι ένα σωρό φύλλα που από κούραση και απόγνωση ξεχάστηκαν κρεμασμένα. Είναι κάτι που πρέπει να προετοιμάσουμε. Κάτι για το οποίο πρέπει να προετοιμαστούμε.
🧩 Στο ημερολόγιο των από πάνω τιμούν επετείους. Στο ημερολόγιο των από κάτω δημιουργούν.
✊ Στο ημερολόγιο των από πάνω γιορτάζουν. Στο ημερολόγιο των από κάτω αγωνίζονται.
📚 Στο ημερολόγιο των από πάνω η ιστορία χειραγωγείται. Στο ημερολόγιο των από κάτω η ιστορία χτίζεται.
💭 Στο ημερολόγιο των από πάνω τα βραβεία εξαγοράζουν συνειδήσεις και λόγια. Στο ημερολόγιο των από κάτω η σιωπή τρέφει τα όνειρα.
🎨 Στο ημερολόγιο των από πάνω κυριαρχεί και βασιλεύει η γκρίζα μετριότητα. Στο ημερολόγιο των από κάτω ζωγραφίζονται όλα τα χρώματα.
💥 Στο ημερολόγιο των από πάνω υπάρχει μόνο ταπείνωση για τους από κάτω. Στο ημερολόγιο των από κάτω υπάρχει οργή για τους από πάνω.
Έτσι είναι. Έτσι θα ‘ναι.
Έτσι θα ‘ναι ώσπου άλλο ημερολόγιο να γραφτεί. Όπως πρέπει να γραφτεί: από τα κάτω.
(Δον Ντουρίτο της Ζούγκλας Λακαντόνα, Αύγουστος 2010)
📍 Στην Νέα Σμύρνη, μπορείτε να προμηθευτείτε το ημερολόγιο των Ζαπατίστας επικοινωνώντας με την Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης – με μήνυμα στη σελίδα μας στο fb ή στο ergatikilesxinsmyrni@gmail.com
🎁 Τα έσοδα από τις πωλήσεις (το ημερολόγιο κοστίζει 5€) θα χρηματοδοτήσουν το ταξίδι 120 περίπου Ζαπατίστας στην Ευρώπη και στην Ελλάδα φέτος το Καλοκαίρι!