Θερινό σινεμά στην ταράτσα: Προβολές 8-14 Ιουλίου

Και Γούντι Άλεν (“Ο Ειρηνοποιός“, την Τρίτη 9/7), και αδελφοί Κοέν (“Μπάρτον Φινκ“, την Πέμπτη 11/7), και Αλέν Ντελόν (“Γυμνοί στον ήλιο“, την Κυριακή 14/7), και Σύγχρονος Ελληνικός Κινηματογράφος (“Ελεύθερο θέμα“, την Τετάρτη 10/7)!
Το πρόγραμμα της 3ης εβδομάδας προβολών στην ταράτσα της Εργατικής Λέσχης περιλαμβάνει 4 ταινίες που αγαπήσαμε και σας προτείνουμε να δείτε!

Η σκηνοθέτιδα Στέλλα Θεοδωράκη θα είναι μαζί μας την Τετάρτη για να δεχθεί ερωτήσεις και να συζητήσει με τους θεατές μετά την προβολή της ταινίας της. Σας περιμένουμε!

ΠΡΟΣΟΧΗ: Λόγω της συζήτησης, η προβολή του Ελεύθερου Θέματος θα ξεκινήσει αυστηρά στις 9 μ.μ.

Καλή εβδομάδα και καλές προβολές!

Το πρόγραμμα της εβδομάδας αναλυτικά:

Τριτη 9/7:
Ο Ειρηνοποιός – Love and death (1975, 85’), του Woody Allen [ΗΠΑ]

Στη Ρωσία του 19ου αιώνα, ένας δειλός άντρας υποχρεώνεται να στρατολογηθεί μετά την εισβολή του Ναπολέοντα στην πατρίδα του και άθελά του ανακηρύσσεται ήρωας. Ενώ αυτός επιθυμεί όσο τίποτα άλλο την λήξη του πολέμου, η νεαρή και παράτολμη αγαπημένη του θα τον μπλέξει σε ένα σχέδιο δολοφονίας του Γάλλου στρατηγού!

 

Τεταρτη 10/7:
Αφιέρωμα: Σύγχρονος Ελληνικός Κινηματογράφος
Ελεύθερο θέμα – Free subject (2018, 149’), της Στέλλας Θεοδωράκη [Ελλάδα]

Η Ίρις, καθηγήτρια σε Σχολή Καλών Τεχνών, δίνει στους φοιτητές της μια άσκηση με «ελεύθερο θέμα», με σκοπό τη βαθύτερη ωρίμανσή τους σε μια περίοδο κρίσης. Οι φοιτητές δημιουργούν ένα εργαστήριο παράλογων ιστοριών με ρεαλιστική υπόσταση, εμπνευσμένων από την περίοδο που βιώνουν και τους ανθρώπους που αγαπούν.
Ακολουθεί συζήτηση με την σκηνοθέτιδα της ταινίας.

 

Πεμπτη 11/7:
Μπάρτον Φινκ – Barton Fink (1991, 116’), των Joel & Ethan Coen [ΗΠΑ, Αγγλία]

Ανάμεσα στον παράδεισο και την κόλαση υπάρχει πάντα το Χόλιγουντ! Ένας ανερχόμενος συγγραφέας φτάνει στο Χόλιγουντ, αλλά δεν έχει καμιά έμπνευση, ως τη στιγμή που μπλέκεται σε μια σκοτεινή ιστορία φόνου. Χρυσός Φοίνικας, βραβείο σκηνοθεσίας και ανδρικής ερμηνείας στο Φεστιβάλ Καννών 1991.

 

Κυριακη 14/7:
Γυμνοί στον ήλιο – Plein soleil (1960, 112’), του René Clément [Γαλλία, Ιταλία]

“Πάθος στις 10. Ζήλεια στις 11. Φόνος το μεσημέρι”. Ένας φτωχός νέος προσπαθεί να οικειοποιηθεί την ταυτότητα, τα λεφτά και το κορίτσι του πλούσιου “πλέι-μπόι” φίλου του. Η πρώτη κινηματογραφική μεταφορά του “Ταλαντούχου κύριου Ρίπλεϊ” είναι ένα πολυεπίπεδο μεγαλούργημα, με κύρια συστατικά το έγκλημα και την καταδίωξη, κι επικουρικά τη μοναξιά και μια ακαθόριστη ψυχοπαθολογία.

 

Πληροφορίες:
EΡΓΑΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ
Ελ. Βενιζέλου 12 & Αιγαίου – Στάση ΤΡΑΜ “Αιγαίου”

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 21:00 | ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ*

* Αντί εισιτηρίου, συγκεντρώνουμε τρόφιμα (όχι ζυμαρικά, όχι τρόφιμα που θέλουν ψυγείο, όχι ρούχα) για τους Κούρδους πρόσφυγες που διαμένουν στο Προσφυγικό Κέντρο Λαυρίου και ανθρώπους της γειτονιάς μας.

Στο χώρο των προβολών λειτουργεί βιβλιοπωλείο και μπαρ με παγωμένες μπίρες, ποτά και αναψυκτικά σε τιμή ενίσχυσης.