ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ!

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ!

Εμείς, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι οι νέοι που συμμετέχουμε στη Εργατική Λέσχη Ν. Σμύρνης συμπαραστεκόμαστε το δίκαιο αγώνα σας  και είμαστε δίπλα σας για να στηρίξουμε κάθε προσπάθειά σας για την εξασφάλιση των θέσεων εργασίας σας. Είμαστε αλληλέγγυοι στη μάχη σας για μια ζωή με αξιοπρέπεια.

Γνωρίζουμε ότι η απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017 οδηγεί σε απολύσεις πάνω από 10.000 συμβασιούχους στους ΟΤΑ.

Αποφάσισαν ΟΜΟΦΩΝΑ πως  οι συμβάσεις σας είναι αντισυνταγματικές ενώ  θέτουν ζήτημα ακόμη και για την μέχρι σήμερα πληρωμή σας!

Το περιεχόμενο της απόφασης, ήταν σε γνώση της πολιτικής ηγεσίας, που εμπαίζει όλο αυτό το διάστημα τους συμβασιούχους δίνοντας εκ νέου ψεύτικες υποσχέσεις για οριστική λύση του προβλήματος και «τακτοποίησης» τους  με άμεση νομοθετική ρύθμιση. Τα ψέματα και η υποκρισία όμως κάποια στιγμή τελειώνουν.

Η άρνηση της κυβέρνησης για μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου έρχεται να επιβεβαιώσει ότι εκτός από τις χιλιάδες απολύσεις συμβασιούχων, δρομολογεί την ιδιωτικοποίηση των δημοτικών υπηρεσιών, που σημαίνει ταυτόχρονα και την υποβάθμισή τους, και επιταχύνει την υλοποίηση της μνημονιακής της δέσμευσης για συρρίκνωση  συνολικά του δημοσίου και εκτεταμένη ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών και λειτουργιών του.

Δεν τσιμπάμε σ’αυτά που προσπαθούν να μας περάσουν οι Τήλε-εκπομπές, παραινέσεις για το άκαιρο λόγω τουρισμού, απειλές για εκχώρηση σε ιδιώτες , κινδυνολογία για την υγεία δήθεν του λαού αλλά και καλοπιάσματα του τύπου: «ναι έχετε δίκιο…αλλά ξέρετε το Σύνταγμα.., το Ελεγκτικό Συνέδριο, η άσχημη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας, …..εμείς σας θέλουμε αλλά….

Αν κόπτονται για την υγεία μας και το καλό της χώρας και του τουρισμού ας πάνε να μαζέψουν μόνοι τους τα σκουπίδια.

 

Να μην τους περάσει!

 Παλεύουμε μαζί σας για τη μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.

‘Ιση Αμοιβή για ίση δουλειά.

Η νίκη σας θα είναι νίκη όλων μας.

Δεν αποδεχόμαστε ότι όλα είναι μάταια, ότι πρέπει να μοιραστούμε τα ψίχουλα που μας πετάνε.

Η ελπίδα είναι στους αγώνες για την ανατροπή του εργασιακού μεσαίωνα.  Διεκδικούμε τον πλούτο που εμείς οι εργαζόμενοι δημιουργήσαμε και που μας έκλεψαν το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις του.

Συλλογικά θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια μας, δεν θα σκύψουμε το κεφάλι!

Η Εργατική Αλληλεγγύη είναι το μόνο όπλο που έχουμε για να αντιμετωπίσουμε την αδικία και την διαρκή εκμετάλλευση.

ΜΟΝΙΜΗ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!