ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

2016 03 30 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ - Αντίγραφο

Η κυβέρνηση συμπορευόμενη με αντιδραστικούς δικαστικούς κύκλους, απειλεί με εκκένωση 3 καταλήψεις στέγασης προσφύγων: του Παπουτσάδικου (Χαϊδάρι), της Ζωοδόχου Πηγής 119 (Εξάρχεια) και του City Plaza.

Eίναι περισσότερο από φανερό ότι η αλληλεγγύη στους πρόσφυγες έχει ποινικοποιηθεί εξαρχής από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: Απαγορεύει την είσοδο συλλογικοτήτων του εργατικού κινήματος και αντιρατσιστικών οργανώσεων στα camps, συλλαμβάνει και παραπέμπει σε δίκες αλληλέγγυους, αποτρέπει με κάθε τρόπο την επαφή με τους πρόσφυγες, καταστέλλει διαμαρτυρίες τους και τώρα απειλεί με εκκένωση  στεγαστικές καταλήψεις προσφύγων, παραδείγματα αξιοπρεπούς στέγασης και διαβίωσης των προσφύγων, έναντι των άθλιων συνθηκών που επικρατούν στα στρατόπεδα, και ταυτόχρονα αξιόλογα εγχειρήματα αυτοοργάνωσης και αντίστασης προσφύγων και αλληλέγγυων.

Η μόνη επιτρεπτή αλληλεγγύη είναι αυτή των χρυσοπληρωμένων ΜΚΟ και λοιπόν εργολάβων των ανθρώπινων δικαιωμάτων και η απολίτικη φιλανθρωπία, που αξιοποιείται κατά περίσταση για να καλύψει τα κενά των κοινωνικών υπηρεσιών.

Ο Συντονισμός Σωματείων, Συλλογικοτήτων και Φοιτητικών Συλλόγων για το προσφυγικό και μεταναστευτικό συμμετέχει και καλεί στην παράσταση διαμαρτυρίας που οργανώνει το Συντονιστικό Προσφυγικών Καταλήψεων, την Παρασκευή, 23η Ιουνίου, μπροστά από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής (πλατεία Κλαυθμώνος), Δραγατσανίου και Σταδίου,  στις 7 μ.μ.

 

  • Να ακυρωθεί η Συμφωνία Ευρώπης-Τουρκίας
  • Σύνορα ανοιχτά για την προσφυγιά
  • Αξιοπρεπείς συνθήκες στέγασης σε σπίτια για τους πρόσφυγες μέσα στις πόλεις. Να κλείσουν τα στρατόπεδα και τα κέντρα κράτησης – Πόλεις ανοιχτές για πρόσφυγες και μετανάστες