Ημέρα αλληλεγγύης προς τον Δ. Κουφοντίνα

Ημέρα αλληλεγγύης προς τον Δ. Κουφοντίνα

Τρίτη 19 Ιανουαρίου

 

Ο αυταρχικός κατήφορος της κυβέρνησης γίνεται όλο και πιο επικίνδυνος. Μετά το όργιο βίας και καταστολής σε κάθε φωνή διαμαρτυρίας τους τελευταίους μήνες, τα χιλιάδες εξοντωτικά πρόστιμα και τις συλλήψεις στους αγωνιστές, σειρά έχει η προσπάθεια εξόντωσης του κρατούμενου Δ. Κουφοντίνα.

Το τελευταίο επεισόδιο στην επίθεση της κυβέρνησης είναι η μεταγωγή του Δ. Κουφοντίνα στις 23.12.20 από τις αγροτικές φυλακές Βόλου στις πειθαρχικές φυλακές Δομοκού. Η συγκεκριμένη μεταγωγή έγινε μετά την ψήφιση του νομοσχέδιου τερατούργημα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, το οποίο εκτός από τις φωτογραφικές διατάξεις που αφορούν τον Δ. Κουφοντίνα, προβλέπει και μια σειρά από διατάξεις που αυστηροποιούν το καθεστώς κράτησης, αναιρώντας βασικά δικαιώματα των κρατουμένων.  Η μεταγωγή του έγινε με ταχύτατες διαδικασίες, χωρίς καμία προειδοποίηση, χωρίς να μπορέσει να ειδοποιήσει την οικογένεια του, να πάρει τα προσωπικά του είδη και να χαιρετήσει τους συγκρατούμενούς του.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας αποφάσισε να ακολουθήσει ξανά την πορεία της αντίστασης με αίτημα την επιστροφή του στη φυλακή Κορυδαλλού, όπως προβλέπει ο νόμος. Από τις 8 Ιανουαρίου βρίσκεται σε απεργία πείνας. Το Σάββατο αστυνομικοί με κουκούλες εισέβαλλαν στη φυλακή και αφού κλείδωσαν όλους τους άλλους κρατούμενους, μετέφεραν διά της βίας τον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα στο νοσοκομείο της Λαμίας, ενώ από χθες έχει μεταφερθεί σε κελί απομόνωσης στις φυλακές Δομοκού με το πρόσχημα πως πρόκειται για θάλαμο νοσηλείας.Υπενθυμίζεται πως η κάθε προσπάθεια αναγκαστικής σίτησης αλλά και οι συνθήκες πλήρους απομόνωσης για ένα κρατούμενο απεργό πείνας θεωρούνται από τα ευρωπαϊκά δικαστήρια και κάθε κράτος δικαίου ως βασανιστήριο.

Η Εργατική λέσχη Νέας Σμύρνης εκφράζει την συμπαράσταση στον αγώνα του και πιστεύουμε ότι η νίκη του, είναι νίκη όλων των κρατούμενων που βιώνουν την αυθαιρεσία της εξουσίας. Η ωμή καταπάτηση του νόμου και των δικαιωμάτων από την κυβέρνηση είναι κάτι που δεν αφορά αποκλειστικά τον συγκεκριμένο κρατούμενο, αλλά τον κάθε πολίτη, στον οποίο απροκάλυπτα υπενθυμίζεται ότι η μη συμμόρφωση με τις κυβερνητικές επιλογές θα καταστέλλεται και θα τιμωρείται.

Καταγγέλλουμε τη συστηματική και μεθοδευμένη εξόντωση σε βάρος του -επί 18 χρόνια και 4 μήνες- κρατούμενου Δημήτρη Κουφοντίνα, που έχει μοναδικό κίνητρο την εκδικητικότητα για την πολιτική στάση του και βεβαίως απώτερο στόχο όλους τους δυνάμει εχθρούς του συστήματος.