ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

 

Το βράδυ του Σαββάτου 8/8/2020, κούρδοι πολιτικοί πρόσφυγες, έκαναν βόλτα στο κέντρο της Αθήνας και βρέθηκαν μπροστά σε ξυλοδαρμό από αστυνομικούς ενός πολίτη την ώρα της σύλληψής του. Όπως κάθε άνθρωπος διαμαρτυρήθηκαν και ο ένας πρόσφυγας που έχει και την ιδιότητα του δημοσιογράφου επιχείρησε να καταγράψει το περιστατικό με κάμερα, δηλώνοντας και την ιδιότητά του ως δημοσιογράφου. Οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο της ασύδοτης δράσης τους με τις κατευθύνσεις και ευλογίες της κυβέρνησης, προχώρησαν στην προσαγωγή 2 προσφύγων, μιας γυναίκας και του άνδρα δημοσιογράφου και τους οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα Ακρόπολης, βιαιοπραγώντας εναντίον τους.

Στο Α.Τ. Ακρόπολης τους απήγγειλαν την κατηγορία της αντίστασης κατά της αρχής, τους κράτησαν στο Α.Τ. της Ομόνοιας για να περάσουν αυτόφωρο τη Δευτέρα. Για καλή τύχη των προσφύγων υπάρχουν ντόπιοι μάρτυρες που θα καταθέσουν για την αστυνομική βία και αυθαιρεσία και άλλοι φίλοι πρόσφυγες που ειδοποίησαν το ΣΥΠΡΟΜΕ και έτσι αλληλέγγυοι και νομικοί βρέθηκαν στο πλευρό τους.

Όμως, πόσες άλλες  περιπτώσεις παραμένουν άγνωστες και οι πρόσφυγες μετατρέπονται σε θύματα αστυνομικών σκευωριών που κοστίζουν αυθαίρετες συλλήψεις,  φυλακίσεις, καταδίκες, απελάσεις, απώλεια δικαιώματος ασύλου ή και αφαίρεσή του.

  • Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των προσφύγων και την παύση κάθε δίωξης σε βάρος τους.

  • Το ενδιαφέρον και η αλληλεγγύη δεν μπορεί να διώκονται. Η ποινικοποίηση δεν θα περάσει.

  • Καταδικάζουμε την κυβερνητική αναλγησία και την αστυνομική βία.

ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΝΑ ΜΟΛΥΝΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ