Ανακοίνωση για το Αφιέρωμα στον Ν. Καββαδία

Ανακοίνωση για τη συναυλία – αφιέρωμα στον Ν. Καββαδία.

Δεν ήταν μόνο μια ξεχωριστή βραδιά η Τετάρτη 22α Μαρτίου! Ήταν για την Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης ΜΟΝΑΔΙΚΗ!

Εκεί που ο θαλασσινός ποιητής μας εξακολουθεί με τη σαγήνη του λόγου του να ξεσηκώνει τις καρδιές μας· εκεί που οι άνθρωποι γίνονται παρέες, αφιερώνουν χρόνο και κόπο χωρίς να αποσκοπούν στο κέρδος και την ατομική προβολή, αλλά στην αλληλεγγύη· εκεί που ενώνεται η αγάπη για τη μουσική, το τραγούδι και την ποίηση· εκεί βρεθήκαμε την Τετάρτη και αναμφίβολα ζήσαμε μια από τις πιο σπουδαίες εκδηλώσεις της Εργατικής Λέσχης!

Μέλη και φίλοι της, συναποτέλεσαν μια πλούσια μπάντα που πρόβα στην πρόβα έφεραν εις πέρας την μουσική βραδιά. Οι ερμηνευτές Μπάμπης Κοντραφούρης, Βασιλική Τσιφτσή και Αγάπη Κοντραφούρη, μετέφεραν τα μελοποιημένα ποιήματα του Καββαδία με καλλιτεχνική αρτιότητα, συναίσθημα και ένταση, πείθοντας και συμπαρασύροντας ακόμη και τους πιο απαιτητικούς ακροατές. Τραγούδια που εκατοντάδες φορές ακούγονται τις τελευταίες δεκαετίες στο ραδιόφωνο και σε μουσικά προγράμματα, ζωντάνεψαν στα μάτια μας με την υπογραφή αυτής της σύγχρονης μπάντας, που έδειχνε να σέβεται και να αντιλαμβάνεται την κάθε συλλαβή που πρόφερε. Μέχρι και γλωσσάρι της ναυτικής ορολογίας ετοίμασαν για εμάς οι καλλιτέχνες, ώστε να μη νιώσουμε χαμένοι στις θάλασσες και τα ταξίδια του μεγάλου ποιητή Νίκου Καββαδία.

Οι μουσικοί που συντέλεσαν στην όμορφη βραδιά ήταν ο Έκτωρ Γεωργίτσης με τα μαγικά του πλήκτρα, ο Κώστας Κατσίμπρας που χάρισε πενιές και λαϊκό χρώμα με το μπουζούκι του και μελωδία με την ακουστική κιθάρα του, ο Θάνος Λιακόπουλος με την κιθάρα μετέφερε το ηλεκτρικό ηχόχρωμα των κλασικών μελοποιήσεων του Καββαδία, ο Δημήτρης Μπίλιας με την τεράστια εμπειρία του στο μπάσο έδεσε αρμονικά το σύνολο και τέλος ο Θύμιος Μπούτσης στα τύμπανα και τα κρουστά που συγκέρασε μέσα σε μια βραδιά τη ροκ με την ποιητική του φύση!

Η μουσική βραδιά πλαισιώθηκε από απαγγελίες ποιημάτων και κείμενα για τον ποιητή που επιμελήθηκε η Σοφία Λιακόπουλου και διάβασε η Μαρία Αυγέα.  Από τις πιο συγκινητικές στιγμές της βραδιάς ήταν η εκφώνηση του επικήδειου λόγου που διαβάστηκε από τον ναυτεργάτη Κώστα Λιακόπουλο.

Το πρόγραμμα που λάβαμε στην είσοδο, καθώς μπαίναμε στη φιλόξενη μουσική σκηνή ΙΛΙΟΝ PLUS,ανέφερε μεταξύ άλλων: Η Εργατική Λέσχη Ν. Σμύρνης είναι μία πρωτότυπη συλλογικότητα εργαζομένων και ανέργων με σκοπό την οργάνωση των αγώνων των διεκδικήσεων των ανθρώπων της γειτονιάς. Είναι ένας χώρος ταξικής αλληλεγγύης […] ένας φιλόξενος χώρος καλλιτεχνικής έκφρασης και δημιουργίας των από τα κάτω, κόντρα στην μαζική εμπορευματοποιημένη «κουλτούρα» της εξουσίας.

Αυτή η βραδιά αποτέλεσε σημείο αναφοράς στις προσπάθειες της Εργατικής Λέσχης να ανταποκριθεί στα καθήκοντα που έχει θέσει.

*τα έσοδα θα διατεθούν άμεσα στους σεισμόπληκτους Τουρκίας και Συρίας και η δυνατότητα οικονομικής συμβολής είναι ακόμη ανοιχτή σε συνεννόηση με το συντονιστικό της Εργατικής Λέσχης.