Συμπαράσταση στη δίκη νεολαίων της Λέσχης

Την Παρασκευή στις 5 Οκτωβρίου θα γίνει η δίκη εξ αναβολής των 2 νεολαίων που είναι μέλη της ΕΛΝΣ. Να υπενθυμίσουμε ότι κατηγορούνται για διακεκριμένη φθορά δημόσιας περιουσίας όταν συνελήφθησαν το 2014 από αστυνομικούς του τμήματος Νέας Σμύρνης, στην προσπάθεια τους να ενημερώσουν για τις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις που γίνονταν τότε. Η Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης θεώρησε προτεραιότητα της να προπαγανδίσει τη συμμετοχή στις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις με αφορμή την πρώτη επέτειο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τους δολοφόνους της Χρυσής Αυγής. Έτσι έγινε μία καμπάνια ενημέρωσης στην περιοχή της Νέας Σμύρνης που πρωτοστάτησε η νεολαία της ΕΛΝΣ. Ταυτόχρονα ήταν και μία προσπάθεια κατοχύρωσης των τρόπων προπαγάνδισης και ενημέρωσης. Δεν κατέχουμε ούτε ΜΜΕ, ούτε εφημερίδες, ούτε κανάλια. Μαζί με τα μηνύματα και τις ανακοινώσεις στο διαδίκτυο έχουμε και τα συνθήματα στους τοίχους και την αφισοκόλληση και όλες εκείνες τις μορφές που έχουν κατοχυρωθεί στη συνείδηση του ελληνικού λαού.
Είναι η τρίτη φορά που καλούνται οι συγκεκριμένοι νεολαίοι στα δικαστήρια με μία άδικη και αστήρικτη κατηγορία. Την ίδια ώρα τότε στο ίδιο σημείο είχαν συλλάβει και άλλους δύο νεολαίους με την ίδια κατηγορία η οποία τελικά κατέρρευσε στο δικαστήριο που έγινε στην αρχή του 2018 και αθωώθηκαν. Για το αστήριχτο της κατηγορίας το Δημοτικό Συμβούλιο της Νέας Σμύρνης έβγαλε ψήφισμα ομόφωνα που αναφέρει ότι καμμία φθορά δεν έγινε στην περιουσία του Δήμου ΝΣ και να οφείλεται από τη δράση των νέων της Εργατικής Λέσχης.
Η παρουσία όλων μας είναι απαραίτητη στο δικαστήριο για την υπεράσπιση και συμπαράσταση των δύο νεολαίων. Στην εργατική λέσχη Ν. Σμύρνης με το χορό, το τραγούδι, το θέατρο, την πολιτική και αγωνιστική μας συμβολή στα τεκταινόμενα της γειτονιάς, πάνω από όλα έχουμε κατακτήσει τη συλλογική δυνατότητα να παλεύουμε ενάντια στη βία του κράτους, την απειλή κατά της ελευθερίας και τη ψυχολογική αιχμαλωσία από τις μεθόδους των μηχανισμών του κράτους. Ένα από τα πιο σημαντικά όπλα μας για αυτό είναι η αλληλεγγύη και φυσικά η υπεράσπιση των αγώνων που συλλογικά έχουμε αποφασίσει.
Ολοι-ες την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου στα Δικαστήρια Ευελπίδων στις 12:00.