Συζήτηση για την Βενεζουέλα

Με μεγάλο ενδιαφέρον διεξάχθηκε η συζήτηση για τη Βενεζουέλα  που οργάνωσε η Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης στην ταράτσα της. Προβλήθηκε αρχικά αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ στο οποίο ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, πέρα από τις συνηθισμένες συκοφαντίες για το καθεστώς Τσάβες – Μαδούρο, δήλωσε κυνικά ότι η πολιτική των ΗΠΑ αποσκοπεί πρωτίστως στα “εθνικά της συμφέροντα”.

Ο  επιτετραμμένος της πρεσβείας της Βενεζουέλας Φρέντι Χεσούς Φερνάντες Τόρες με σύντομη εισήγησή του ξεσκέπασε τα ψέματα της δυτικής προπαγάνδας, τις επιδιώξεις και το ποιόν του Γκουάιδο και της οικονομικής ολιγαρχίας τα συμφέροντα της οποίας εκφράζει, και τα σχέδια της νόμιμης κυβέρνησης για το ξεπέρασμα της κρίσης. Στη  συνέχεια απάντησε σε πολλές ερωτήσεις του κοινού.

Ανεξάρτητα από την όποια κριτική μπορεί να ασκηθεί στην κυβέρνηση της χώρας, αναδείχτηκε ο απάνθρωπος χαρακτήρας της πολιτικής των ΗΠΑ και των συμμάχων της, η ωμή παρέμβασή τους στο εσωτερικό μιας ξένης χώρας με πρόσχημα την “προστασία” του λαού της, όπως έκανε και κάνει σε όλες τις γωνιές της Γης, αλλά με μοναδικό στόχο τα οικονομικά συμφέροντα των ΗΠΑ και τη μη αμφισβήτηση του νεοφιλελευθερισμού.