Σας επιστρέφουμε τα χαράτσια σας!

Σας επιστρέφουμε τα χαράτσια σας!

Δεν τα φάγαμε μαζί, δεν χρωστάμε τίποτα, δεν πληρώνουμε!

Τέλος οι θυσίες μας για το χρέος, την ευρωζώνη και το κεφάλαιο!

Το νέο μπαράζ των φοροληστρικών μέτρων που εξαπέλυσε η κυβέρνηση και η τρόϊκα μας καταδικάζουν στην απόλυτη φτώχια, μας φέρνουν στα όρια της εξαθλίωσης και της φυσικής εξόντωσης. Τα χαράτσια, η ακρίβεια και οι αυξήσεις, οι νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, η δραματική αύξηση της ανεργίας που κλείνει στην κυριολεξία σπίτια, η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και η μαύρη και φτηνή εργασία των 400 ευρώ, το καθεστώς «δουλοπαροικίας» μισοεργαζομένων, ανέργων και μεταναστών, οι ανατροπές σε Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια και η εμπορευματοποίηση κάθε πτυχής της ζωής, οδηγούν σε τραγικές καταστάσεις τους πιο αδύναμους από εμάς αλλά και προδιαγράφουν έναν ζοφερό χειμώνα για όλους μας. Με την τελευταία μεγάλη αρπαχτή, τις «έκτακτες» εισφορές στήνουν μια τεράστια ληστεία σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων, την ίδια ώρα που συνεχίζεται η φοροαπαλλαγή και μειώνεται η φορολογία για το μεγάλο κεφάλαιο.

  • Η έκτακτη εισφορά για τους εργαζόμενους με εισόδημα πάνω από 12000 ερώ
  • Το τέλος επιτηδεύματος 300 ευρώ ποινή για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αυτοαπασχολούμενους και τους «μπλοκάκηδες» που οι κυβερνήσεις και η εργοδοσία τους έχουν βαφτίσει «συνεργάτες».
  • Την έκτακτη εισφορά στα ακίνητα μέσα από το λογαριασμό της ΔΕΗ.

«Τι περιμένετε;

Οτι οι κουφοί παραχωρήσεις θα σας κάνουν

Κι ότι οι αχόρταγοι

Κάτι θε να σας δώσουν!

Οι λύκοι θα σας ταΐσουνε αντί να σας καταβροχθίσουν!

Από φιλία

Θα σας προσκαλέσει η τίγρη

Να της βγάλετε τα δόντια!

Τέτοια περιμένετε!»

(«Αυτοί που ελπίζουν», Μπέρτολτ Μπρεχτ)

Η μαζική ανυπακοή στα χαράτσια

είναι όρος και προϋπόθεση επιβίωσης για τους περισσότερους από εμάς,είναι ανάγκη και αξιοπρέπεια.

Η κυβέρνηση συκοφαντεί σαν ανεύθυνη πολιτικά στάση κάθε λαϊκή αντίδραση και κάθε αγωνιζόμενο τμήμα εργαζομένων που αντιστέκεται στην πολιτική της. Εμείς πρέπει να περιφρουρήσουμε τα δικαιώματα μας από αυτούς που δεν τους νοιάζει αν μπορούμε να ζήσουμε. Η μαζική οργανωμένη λαϊκή άρνηση πληρωμής των χαρατσιών είναι ο μόνος δρόμος για μας.

Είναι η ευθύνη μας απέναντι στον εκβιασμό και την τρομοκρατία του κράτους και του συστήματος απέναντι μας, που σαν «όραμα» μας πλασάρει το ένας εργαζόμενος ανά οικογένεια. Είναι η ευθύνη μας απέναντι σε μας και στα παιδιά μας.

Είναι η απάντησή μας στην πολιτική που οδηγεί την πλειοψηφία της κοινωνίας στην χρεοκοπία, στην πολιτική της κυβέρνησης της ΕΕ και του ΔΝΤ που, με τη συναίνεση των ΝΔ και ΛΑΟΣ, στόχο έχει να σώσει με κάθε τρόπο τις τράπεζες το κεφάλαιο και την εργοδοσία, το πολιτικό σύστημα διακυβέρνησης.

Είναι η αξιοπρέπεια μας σ΄ ένα καθεστώς μας που αξιολογεί τον άνεργο ως «αποτυχημένο» ενώ αυτό πρώτα μας καταδικάζει μαζικά στην ανεργία, στην ελαστική απασχόληση, στην εξαθλίωση.

Είναι η σύγκρουσή μας με τον κοινωνικό απομονωτισμό, την εξατομίκευση

Είναι μια κρίσιμη μάχη στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει οι κυβέρνηση-ΣΕΒ-τρόϊκα, είναι η αντίστασή μας στην υποταγή και την παράδοση στη μισοζωή που διαμορφώνει η αγοραία λογική του συστήματος και της εξουσίας του.

Να συντονίσουμε τον αγώνα μας με τους υπόλοιπους εργαζόμενους-άνεργους για να μην πληρωθούν τα χαράτσια, σε ένα κίνημα μαζικής πολιτικής ανυπακοής.

  • Δεν πληρώνουμε την έκτακτη εισφορά μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ. Να επιστρέψουμε τα εντάλματα πληρωμής, να απαιτήσουμε την κατάργησή τους. Με αποφασιστικότητα και με ετοιμότητα αντιμετωπίζουμε τα συνεργεία των εργολάβων της ΔΕΗ που θα έρθουν να κόψουν το ρεύμα στον γείτονά μας. Η Εργατική λέσχη θέλει να συμβάλλει όχι μόνο πολιτικά και ηθικά αλλά και με πρακτικούς υλικούς όρους σε αυτό το κίνημα. Μαζί με άλλα σωματεία, επιτροπές αγώνα, κλπ να υπερασπιστούμε το δικαίωμά μας στην αξιοπρεπή, και με ηλεκτρικό ρεύμα, ζωή του κάθε συντοπίτη μας.

Είμαστε εργαζόμενοι και άνεργοι που έχουμε κάθε δικαίωμα να ορίζουμε τις ζωές μας. Να οργανώσουμε τη δράση μας και την αλληλεγγύη μας στη γειτονιά.

Κανείς μόνος του στην κρίση!

  • Υποστηρίζουμε την ανάγκη για ένα δίκτυο αλληλεγγύης στην γειτονιά που θα δοκιμάζει την ικανότητά του να στηρίζει τα μέλη της στην επιβίωση σε συνθήκες κρίσης, θα ενισχύει μορφές χειραφέτησης και ανεξαρτησίας της εργατικής τάξης από τα κράτος, τα κόμματα και τους μηχανισμούς τους.

Συμμετέχουμε και υποστηρίζουμε την πρωτοβουλία του Συλλόγου Εργαζομένων στα Φροντιστήρια για τη δημιουργία δομών ελεύθερης εκπαίδευσης όπου θα παραδίδονται μαθήματα για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, χωρίς κανένα χρηματικό αντάλλαγμα. Η προσπάθεια αυτή δεν είναι φιλανθρωπία, αλλά εντάσσεται στον αγώνα για την ανατροπή της πολιτικής που διαλύει το δημόσιο σχολείο, εναντιώνεται στην εμπορευματοποίηση και την αναπαραγωγή της κυρίαρχης ιδεολογίας.

ΚΑΛΟΥΜΕ

τους εργαζόμενους, τους νέους, τους άνεργους, τους μετανάστες της Νέας Σμύρνης να συμμετάσχουν ενεργά στη

συνάντηση της Εργατικής Λέσχης

το Σάββατο, 8 Οκτώβρη, στο ισόγειο του συλλόγου Ιμβρίων (Ελ. Βενιζέλου 80),στις 6μμ.

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ Νέας Σμύρνης