Πινγκ πονγκ στην Εργατική Λέσχη

Τι συνδέει Φιντέλ Κάστρο, Μάο Τσετούνγκ και Γιάσερ Αραφάτ; Μπομπ Μάρλεϊ, Μπιτλς και Μπάουι; Όντρεϊ Χέπμπορν, Πίτερ Σέλερς και Μέριλιν Μονρό; Ποπάι, Ντένις τον τρομερό, Μπαρτ και Λίζα Σίμπσον; Η αγάπη τους για το πινγκ πονγκ!

🏓 Στην Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης ετοιμάζουμε τους ηγέτες, καλλιτέχνες και… κόμικς χαρακτήρες του μέλλοντος, εξασκώντας τις ικανότητές μας σε ένα από τα δημοφιλέστερα, πιο εθιστικά, γρήγορα και εγκεφαλικά αθλήματα, την επιτραπέζια αντισφαίριση ή πινγκ πονγκ!

👨‍👩‍👧‍👦 Ξεκινώντας από το Σάββατο 16 Νοέμβρη (και κάθε Σάββατο), στις 18:00, σας καλούμε σε ένα δίωρο ελεύθερο παιχνίδι πινγκ πονγκ, για αρχάριους-ες ή/και προχωρημένους-ες όλων των ηλικιών. Ντυθείτε άνετα και ελάτε, με μόνο εφόδιο την καλή διάθεση. Τα υπόλοιπα, τραπέζι, ρακέτες και μπαλάκια, τα παρέχουμε εμείς!

Γιατί πινγκ πονγκ;

Γιατί στην Επιτραπέζια Αντισφαίριση, όταν παίζεις με πάθος, μπορείς να κάψεις θερμίδες, να γυμνάσεις το σώμα σου, αλλά και να ακονίσεις το μυαλό σου! Εξασκεί την εξυπνάδα, γυμνάζει όλο το σώμα, την άμεση λήψη αποφάσεων και την ταχύτητα εκτέλεσης, ενώ ενισχύει και την αυτοπεποίθηση:

👀 Ενισχύει την αρμονική συνεργασία χεριού και ματιών και βελτιώνει τα αντανακλαστικά. Κι αυτό, διότι το παιχνίδι μπορεί να «σπρώξει» τους παίκτες να παίξουν σε ασύλληπτες ταχύτητες.

🏃‍♀️ Η συνεχής και γρήγορη κίνηση αυξάνει τους καρδιακούς, καθώς και τον αναπνευστικό ρυθμό. Με λίγα λόγια, πρόκειται για μια αερόβια άσκηση, η οποία θεωρείται ιδανική για να χάσει κανείς βάρος.

💪 Ενδυναμώνει τους μυς και παρέχει ένα γενικότερο αίσθημα ενέργειας και ευεξίας που βελτιώνει τη διάθεση.

🕺 Δεν επιβαρύνει τις αρθρώσεις, αντίθετα, προσφέρεται για άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα μέσης ή έχουν ταλαιπωρημένους αστραγάλους και γόνατα, αφού δυναμώνει πόδια, μπράτσα και κορμό, χωρίς να ασκεί πίεση στους συνδέσμους.

Είναι κάτι σαν αεροβικό σκάκι, αφού ενεργοποιεί ταυτόχρονα διάφορες περιοχές του εγκεφάλου. «Αφυπνίζει» πνευματικά, αυξάνει το βαθμό συγκέντρωσης και διατηρεί το μυαλό σε εγρήγορση. Δεν είναι τυχαίο ότι η επιτραπέζια αντισφαίριση συνιστάται ως μία μέθοδος πρόληψης και αποτροπής της εμφάνισης του Αλτσχάιμερ, βελτιώνοντας τις κινητικές ικανότητες και γνωστικές λειτουργίες των αθλητών. Αυξάνει τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο, συμβάλλοντας δυνητικά στην πρόληψη της άνοιας.

🧠 Επιπλέον, αναμένοντας τη βολή του αντιπάλου, ο παίκτης χρησιμοποιεί τον προμετωπιαίο φλοιό που χρησιμεύει στην ανάπτυξη στρατηγικής. Η δε αεροβική άσκηση που προκύπτει από τη φυσική δραστηριότητα διεγείρει τον ιππόκαμπο – το μέρος του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνο για τη μακροπρόθεσμη μνήμη.

🤹‍♀️🥳 Κυρίως όμως, είναι εθιστικό και τρομερά διασκεδαστικό!