Να ανοίξει αμέσως το άλσος!

Ακατανόητη έως ύποπτη είναι η στάση του Δημάρχου Νέας Σμύρνης στο ζήτημα του άλσους. Αφού υποχρεώθηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία των μελών του ΔΣ του Δήμου να επιτρέψει τη λειτουργία του άλσους μέχρι το βράδυ, με την “ευκαιρία” της αυστηροποίησης των μέτρων κατά της πανδημίας αποφάσισε να το κλείσει τελείως!

Όπως επισημαίνει με ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη “Μια πολη ανάποδα” :

“Ο δήμαρχος επιδεικτικά αδιαφορεί για την απόφαση του δημοκρατικά εκλεγμένου τοπικού οργάνου και ενεργεί ως μικρός τοπικός δικτάτωρ. Συντασσόμενος πλήρως με τις άστοχες κυβερνητικές επιλογές δείχνει να περιφρονεί τις ανάγκες και τις απαιτήσεις των δημοτών. Αυτή η απόφασή του δεν έχει σχέση με την προστασία της δημόσιας υγείας, καθώς η ασφαλής λειτουργία των σχολείων εξασφαλίζεται μόνο με τη μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη. Είναι εμφανές ότι η δημοτική αρχή δεν προτίθεται να ξοδέψει χρήματα σε μισθούς δημοτικών υπαλλήλων, οι οποίοι θα έχουν την επιτήρηση της λειτουργίας του Άλσους, καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Τις τελευταίες εβδομάδες, οι κάτοικοι της Νέας Σμύρνης, συμμετέχοντας μαζικά σε μια σειρά κινητοποιήσεων που στόχο είχαν το άνοιγμα του Άλσους μετά τις 15:00, έκαναν καθαρές τις προθέσεις τους για τη διαφύλαξη του δικαιώματός τους στους ελεύθερους χώρους. Το ίδιο δικαίωμα θα περιφρουρήσουμε και απέναντι στη νέα αυτή αυθαιρεσία”.

Τέλος, η «Μια Πόλη Ανάποδα» καλεί τους δημότες να υπερασπιστούμε το αναφαίρετο δικαίωμά μας για πρόσβαση στους ελεύθερους χώρους ως βασικό και κρίσιμο παράγοντα στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου στις 11:00 θα είμαστε εκεί για να εφαρμόσουμε την πλειοψηφική απόφαση του τελευταίου δημοτικού συμβουλίου για ανοιχτό άλσος έως τις 21:00.