Να αγωνιστούμε ενάντια στην ακρίβεια

Να αγωνιστούμε ενάντια στην ακρίβεια και τη φτώχεια

Οι εργαζόμενοι ερχόμαστε καθημερινά αντιμέτωποι με το τεράστιο κύμα ανατιμήσεων σε τρόφιμα, φάρμακα και είδη ευρείας κατανάλωσης. Καλούμαστε με πενιχρούς και παγωμένους μισθούς και συντάξεις να αντιμετωπίσουμε τις απανωτές αυξήσεις στα τρόφιμα και τις υπέρογκες χρεώσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα, τα καύσιμα και συνολικά την ενέργεια. Τα παραπάνω σε συνδυασμό με τα υπερβολικά ενοίκια μας οδηγούν σε ολοένα και σε πιο βαθιά φτωχοποίηση.

Η κυβέρνηση της ΝΔ κοροϊδεύει με δελτία για καύσιμα και ρεύμα, 20ευρα επιδόματα  και με καλάθια της νοικοκυράς που κυρίως εξυπηρετούν την επικοινωνιακή διαχείριση του προβλήματος και την αποφυγή να θιγούν τα συμφέροντα που θησαυρίζουν. Προσπαθεί να μας πείσει ότι για την ακρίβεια φταίει μόνο ο πόλεμος και όχι οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εφαρμόζει και που σκοπό έχουν να κάνουν τους φτωχούς φτωχότερους και τους πλούσιους πλουσιότερους.

Η ιδιωτικοποίηση της ενέργειας είναι πολιτική επιλογή τόσο της ΝΔ όσο και της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που υλοποιώντας τις αποφάσεις της ΕΕ, ψήφισαν από κοινού την ίδρυση του χρηματιστηρίου ενέργειας, θεωρώντας την ενέργεια εμπόρευμα και όχι κοινωνικό αγαθό. Έτσι, το καρτέλ τον παρόχων ρεύματος βρήκε πρόσφορο έδαφος για κερδοσκοπία που χρηματοδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό με τη μορφή επιδότησης. Αυτά τα χρήματα που καταλήγουν στις τσέπες λίγων τα στερούνται οι εργαζόμενοι από παροχές σε υγεία, παιδεία και κοινωνική πολιτική.

Τα αυξανόμενα κέρδη των εταιριών προμήθειας φυσικού αερίου, ρεύματος και καυσίμων προκαλούν ντόμινο αυξήσεων στα αγαθά που γίνονται ακόμα μεγαλύτερες από την ευκαιρία των σούπερ μάρκετ να αυξήσουν και αυτά τα κέρδη τους. Την ίδια στιγμή που όλοι τους ανακοινώνουν κέρδη-ρεκόρ,  οι εργαζόμενοι μειώνουν την κατανάλωση στα απολύτως απαραίτητα.

Η επίθεση που δεχόμαστε οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και όλα τα φτωχά κοινωνικά στρώματα από τις συνεχείς αυξήσεις και τον υψηλό πληθωρισμό, που συρρικνώνει ακόμα περισσότερο τους παγωμένους μισθούς και συντάξεις, δεν είναι η μόνη. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση διαλύει το δημόσιο σύστημα υγείας, αυταρχικοποιεί τον χώρο της παιδείας και εντείνει τους πλειστηριασμούς κατοικιών.

Καλούμε τον κόσμο της γειτονιάς μας να αγωνιστεί, να αντισταθεί και να αντιδράσει, συμμετέχοντας ενεργά σε συζητήσεις, σε δράσεις συλλογικής μορφής αγώνα και σε δράσεις αλληλεγγύης για να μη μείνει κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό και φαγητό.

Να παλέψουμε σε συντονισμό με συλλογικότητες γειτονιάς, με ταξικά σωματεία και εργατικά σχήματα για τη ζωή που μας αξίζει.

  • Το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα. Διατίμηση στα τιμολόγια του ρεύματος και των καυσίμων. Κατάργηση των χρηματιστηρίων της ενέργειας, κόντρα στην πολιτική της ΕΕ, των ιδιωτικοποιήσεων, του ανταγωνισμού, της αγοράς.
  • Μέτρα ΤΩΡΑ ενάντια στην ακρίβεια. Κατάργηση του ΦΠΑ και κάθε έμμεσου φόρου  στα είδη πρώτης ανάγκης και διατροφής.
  • Ρεύμα, πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο, φτηνά για το λαό.
  • Πραγματικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις.
  • Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα και θέρμανση κανένας πλειστηριασμός και καμία έξωση.
  • Δικαίωμα στη στέγη σε όλους ντόπιους και πρόσφυγες.
  • Αύξηση των δαπανών για Υγεία, Παιδεία κοινωνικές ανάγκες και όχι για τους εξοπλισμούς.

                                                           Μόνο ο αγωνιζόμενος λαός μπορεί να σώσει τον λαό!