Θερινό σινεμά 21/09/2023

“Η Αναζήτηση της Λώρα Ντουράντ” (2019, 98′), του σκηνοθέτη Δημήτρη Μπαβέλλα.

Το θερινό σινεμά επιστρέφει την Πέμπτη 21/9, στις 21:00, στην ταράτσα της Εργατικής Λέσχης Νέας Σμύρνης με ένα “πειραγμένο” road movie με feelgood διάθεση και σπαρταριστές ατάκες:

“Η Αναζήτηση της Λώρα Ντουράντ” (2019, 98′), του σκηνοθέτη Δημήτρη Μπαβέλλα, ο οποίος θα είναι μαζί μας και απόλυτα διαθέσιμος για να λύσει όποιες απορίες και να συζητήσει με τους θεατές μετά την προβολή.

H δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του Δημήτρη Μπαβέλλα μετά το «Runaway Day», είναι μια μικρή Οδύσσεια με μεγάλη καρδιά, ένα χειροποίητο, ελεύθερο σινεμά που κάνει τις ατέλειες του όπλα και το μικρό του budget ένα φόρο τιμής στην ίδια τη μαγεία του σινεμά.

Υπόθεση: Ο Αντώνης Τιτσάνης και ο Χρήστος Φερτάκης είναι δύο φίλοι που συγκατοικούν σε ένα μικρό διαμέρισμα στην Αθήνα. Άνεργοι και πλήρως αποκομμένοι από τον κοινωνικό τους περίγυρο, ζουν όπως μπορούν, είτε με τα ελάχιστα έσοδα από τις μικροδουλειές που κάνουν, είτε με τα χρήματα από το ταμείο ανεργίας του Χρήστου. Τους δυο φίλους ενώνει ο κοινός, πλατωνικός έρωτας για τη Λώρα Ντουράντ, μια μυθική πορνοστάρ της δεκαετίας του ’90, τα ίχνη της οποίας έχουν εξαφανιστεί μυστηριωδώς. Όταν τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο, οι φίλοι αποφασίζουν κι αυτοί να πάνε κόντρα στην τύχη τους ξεκινώντας την αναζήτηση της Λώρα.

Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης: Ελ. Βενιζέλου 12 & Αιγαίου, Στάση ΤΡΑΜ “Αιγαίου”.

Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, 21.00.

Είσοδος δωρεάν.

Η ταινία θα προβληθεί και με αγγλικούς υπότιτλους.