Εχθρός δεν είναι οι πρόσφυγες, αλλά οι “προστάτες”

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με το πρόσχημα της πάταξης της ανομίας η κυβέρνηση έστειλε πάνοπλους αστυνομικούς να εκκενώσουν καταλήψεις που φιλοξενούσαν γυναικόπαιδα.

 

Την ώρα που οι έμποροι ναρκωτικών δρουν ανενόχλητοι στην περιοχή αλλά και σε όλη την πόλη, η αστυνομική βία ξεσπά σε φτωχούς και κατατρεγμένους, που αυτή τη φορά είναι οι πρόσφυγες και μετανάστες.

 

Στην πραγματικότητα η κυβέρνηση θέλει :

Να τελειώνει με τις καταλήψεις ως χώρους αμφισβήτησης, αλληλεγγύης και αντίστασης μη ταιριαστούς με την κοινωνία της αριστείας, του ανταγωνισμού και της εμπορευματοποίησης ακόμα και των ανθρώπινων σχέσεων.

Να “καθαρίσει” την περιοχή από οποιοδήποτε εμπόδιο στις επιχειρηματικές βλέψεις των πελατών της.

Να ικανοποιήσει τον ακροδεξιό συρφετό στο εσωτερικό της αλλά και ανάμεσα στους ψηφοφόρους που θα την διατηρήσουν στην εξουσία.

 

Καταδικάζουμε την αστυνομική βία και οποιαδήποτε μορφή κρατικής καταστολής που τώρα εκφράζεται απέναντι σε φτωχούς, πρόσφυγες και μετανάστες και στη συνέχεια θα ξεσπάσει στους εργαζόμενους που θα αντισταθούν στις αντιλαϊκές πολιτικές που έρχονται.

Δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας σε κάθε δομή συλλογικής μορφής αυτοργάνωσης και  ελεύθερης διακίνησης ιδεών μέσα από την οποία εκφράζεται η αλληλεγγύη ως πρότυπο για μια πιο ανθρώπινη κοινωνία.

 

Καλούμε σε συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που θα ακολουθήσουν τις επόμενες μέρες.