Επέτειος Εξέγερσης Πολυτεχνείου

Η Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης καλεί τους φίλους και τα μέλη της να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις εορτασμού και την πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Στο ζοφερό κλίμα για το λαό και τους εργαζόμενους, όπου η φτώχεια και η ανισότητα στην κοινωνία γιγαντώνονται και η καταστολή γίνεται εργαλείο διασποράς φόβου για κάθε φωνή αντίστασης, το σύνθημα Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.

Το Πολυτεχνείο γίνεται σημείο αντιπολεμικής πάλης και κραυγής ειρήνης, απέναντι στον άδικο ιμπεριαλιστικό πόλεμο που μαίνεται στην Ουκρανία απειλώντας να οδηγήσει την ανθρωπότητα στον πυρηνικό όλεθρο και στα σχέδια της ελληνικής αστικής τάξης και των κυβερνήσεων, που μας οδηγούν σε έναν επικίνδυνο ανταγωνισμό για το μοίρασμα της περιοχής της ΝΑ Μεσογείου.

Οι εργαζόμενοι, οι φτωχοί, οι άνεργοι, οι νέοι, οι μετανάστες, οι φοιτητές, δεν θα σταματήσουμε τους αγώνες για αξιοπρεπή διαβίωση, παιδεία, δικαιοσύνη και ελευθερία.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου εμπνέει και διδάσκει ότι όποιος δεν προσαρμόζεται με την «κανονικότητα» της φτώχειας και της ανελευθερίας, όχι απλά δεν πεθαίνει, αλλά ανοίγει το δρόμο για να ζήσει με αξιοπρέπεια.

Όταν όλα γύρω χειροτερεύουν επικίνδυνα είναι οι εξεγέρσεις του λαού και της νεολαίας που ανατρέπουν τους τυράννους και όχι ο συμβιβασμός. Γιατί τα πολυτεχνεία δε γίνονται προσπαθώντας να βρούμε τρόπους να μακιγιάρουμε τη βαρβαρότητα.