Δελτίο Τύπου για την εκδήλωση για την Παλαιστίνη

Δελτίο Τύπου για την εκδήλωση-συναυλία αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση.

Με την σωστή πλευρά της ιστορίας, με το δίκιο, με την αξιοπρέπεια!!

Το Σάββατο το βράδυ η πόλη μας τίμησε την ιστορία, τον πολιτισμό και της αξίες της. Η εκδήλωση που διοργάνωσε η Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης έσπασε την σιωπή που έχει επιβάλει η κυβέρνηση και τα κυρίαρχα ΜΜΕ στην γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ.

Σε μια εκδήλωση που ξεκίνησε στις 8.00μμ και κράτησε μέχρι τις 12.00μμ βρήκαν θέση οι σημαίες της Παλαιστίνης, η αλληλεγγύη των κατοίκων και η υπόσχεση ότι μαζί με τους λαούς όλου του κόσμου θα σταματήσουμε το έγκλημα.

Την εκδήλωση άνοιξε εκπρόσωπος της ΕΛΝΣ Ζέρβας Δημήτρης περιγράφοντας το έγκλημα που συντελείται εδώ και έξι μήνες από το Ισραήλ και κάλεσε τους κατοίκους της πόλης να σταθούν στο πλάι του μαρτυρικού λαού.

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε από την Ένωση Παλαιστίνιων Εργαζομένων ο Μιχιάρ Εκτάμι  ο οποίος περιέγραψε τη πορεία της μάχης για ανεξαρτησία του λαού του από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, την Αγγλική αποικιοκρατική κατοχή και το απαρτχάιντ που ‘έχει επιβάλλει από το 1948 το σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ. Μετέφερε την ακλόνητη θέληση των ανθρώπων της Παλαιστίνης για ελευθερία και αξιοπρέπεια. Ευχαρίστησε τον Ελληνικό λαό για την πολύτιμη συμπαράσταση στο δίκαιο αγώνα.

Η εκπρόσωπος του BDS Ελλάδας, Ελέγκω Μανουσάκη επισήμανε, ότι τώρα περισσότερο από ποτέ είναι ανάγκη να αυξηθεί η παγκόσμια πίεση για τον τερματισμό της γενοκτονίας στη Γάζα και τη διάλυση του απαρτχάιντ. Κανένα από τα δύο δεν θα μπορούσε να συνεχιστεί χωρίς τη συνενοχή των κυβερνήσεων, των εταιρειών και των θεσμών, ιδίως στην αποικιοκρατική Δύση.

Ο εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ένωσης Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών Γρηγόρης Kαλομοίρης έκφρασε την αλληλεγγύη των συνταξιούχων εκπαιδευτικών στον δίκαιο αγώνα του λαού της Παλαιστίνης , την απαίτηση για δίκαιη λύση του ζητήματος και ζήτηση την άμεση απεμπλοκή της χώρας μας από την σύγκρουση

Η εκπρόσωπος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Νέας Σμύρνης Βούλα Βλάχου στην παρέμβασή της δήλωσε την συμπαράσταση των δασκάλων στο αγώνα των Παλαιστινίων για να ζήσουν ελεύθεροι στην δική τους γη όπως τους αξίζει και δικαιούνται.

Επίσης, το λόγο πήρε ο εκπρόσωπος της ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΑΝΑΠΟΔΑ Γιάννης Δημόπουλος εκφράζοντας την αλληλεγγύη του τοπικού σχήματος στον Παλαιστινιακό λαό. Τόνισε πως για τη γενοκτονία στη λωρίδα της Γάζας είναι συνυπεύθυνη η Ελληνική κυβέρνηση καθώς και όλες οι υπόλοιπες σύμμαχες Δυτικές κυβερνήσεις. Επιπλέον επισήμανε τη σημασία ανοιχτών εκδηλώσεων αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό που ταυτόχρονα με την πολιτική στήριξη συμβάλλουν στην οικειοποίηση των δημόσιων χώρων από τους κατοίκους και τις πολιτικές συλλογικότητες πέρα από την κατανάλωση.

Στην συνέχεια τμήμα της Ομάδας Παραδοσιακών Χορών της ΕΛΝΣ παρουσίασε ένα σύντομο πρόγραμμα με χορούς που συνδέονται με την προσφυγιά των λαών της περιοχής.

Η συνέχεια της εκδήλωσης ήταν μια μεγάλη συναυλία από μαθητικά και νεανικά συγκροτήματα της πόλης μας. Οι ΤΕΧΝΗ ΧΡΩ, BUSTEDTM, CODASICKS και ΕΞΩ ΦΡΕΝΩΝ,  για τρεις ώρες γέμισαν την πλατεία με έντεχνες, ΡΟΚ και ΠΑΝΚ μουσικές και τραγούδια.

Κάτω από την εξέδρα με το κεντρικό σύνθημα STOP GENOCIDE , εκατοντάδες μαθητές και μαθήτριες, νέες και νέοι της πόλης απόλαυσαν και στήριξαν τις πολύ ταλαντούχες μπάντες.

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

17/04/2024