Αφιέρωμα στον Καββαδία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μια εντυπωσιακή βραδιά χθες στην ταράτσα της Εργατικής Λέσχης Νέας Σμύρνης.
Μουσική, λόγος και εικόνα από το έργο του ποιητή Νίκου Καββαδία ταξίδεψαν στον αέρα της πόλης από την ομάδα των μελών και φίλων της λέσχης οι οποίοι μετά από ένα μήνα εντατικής δουλειάς παρουσίασαν ένα δίωρο αφιέρωμα που μάγεψε όσους το παρακολούθησαν.
Δώδεκα καλλιτέχνες έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και κατάφεραν να αναδείξουν μέσα από τις μουσικές διασκευές των τραγουδιών, από σπάνιες φωτογραφίες και περιγραφές το έργο και την ζωή του ποιητή με ξεχωριστό τρόπο.
Ήταν μια εκδήλωση της Εργατικής Λέσχης στα πλαίσια των πολύμορφων δράσεων αλληλεγγύης και στήριξης των ντόπιων, των προσφύγων και μεταναστών που η φτώχεια, οι πολιτικές λιτότητας και ο πόλεμος τους οδηγεί σε αδιέξοδα. Ήταν μια εκδήλωση-συνάντηση του λαϊκού πολιτισμού, της αλληλεγγύης και της αντίστασης, έξω από το πλαίσιο της εμπορευματοποιημένης mainstream κυρίαρχης κουλτούρας, της υποκριτικής φιλανθρωπίας και του συμβιβασμού.
Η Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης συνεχίζει 9 χρόνια μετά την δημιουργία της ακόμη πιο μαζικά, με το ίδιο κέφι και δημιουργικότητα.
Σας καλούμε να έρθετε να οργανώσουμε μαζί τον πολιτισμό, την αλληλεγγύη και τους αγώνες στην πόλη μας.