ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για τις ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ της ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ του ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

της ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

 

  1. Απολογισμός δράσεων προηγούμενου μήνα

Επισημάνθηκε η επιτυχία τόσο του γλεντιού όσο και του αφιερώματος στον Αναγνωστάκη στο Γαλαξία. Επισημάνθηκε ωστόσο η μειωμένη συμμετοχή μελών της Λέσχης στην εκδήλωση της Λαϊκής Στέγης SOS που έγινε πριν από το γλέντι την ίδια ημέρα. Η λαχειοφόρος αγορά διεξάχθηκε χωρίς προβλήματα, αλλά δεν είχε την αναμενόμενη επιτυχία όσο αφορά τον αριθμό των λαχνών που διατέθηκαν. Δεδομένου ότι σε κάθε μας εκδήλωση η οικονομική επιτυχία δεν είναι ποτέ αυτοσκοπός, κρίθηκε γενικά επιτυχής.

Η συμμετοχή των μελών της λέσχης στις εκλογές για το νέο ΔΣ έφτασαν κοντά στα 160 άτομα αποδεικνύοντας τη δυναμική της και το δέσιμο όσων συμμετέχουν στις διάφορες ομάδες όχι μόνο με την ομάδα τους αλλά με τη Λέσχη γενικότερα.

 

  1. Παρατηρητήριο εργοδοτικής αυθαιρεσίας

Μεγάλη σημασία δόθηκε στην προσπάθεια ενημέρωσης των εργαζόμενων της περιοχής μας για τα δικαιώματά τους και το κάλεσμά τους να αγωνιστούν μαζί μας για αυτά. Η καμπάνια μας έχει κύριο σύνθημα: «Μισθός σύμφωνα με τις ανάγκες μας». Αποφασίστηκε η εκτύπωση αφίσας και κειμένου προς διανομή σε εξορμήσεις σε Ν. Σμύρνη και Καλλιθέα μαζί με την Εργατική Λέσχης Καλλιθέας. Τα μέλη της Λέσχης θα συμμετάσχουν στις εξορμήσεις που θα γίνουν.

  1. Θέματα επικαιρότητας

Οι εξελίξεις στο ζήτημα των πλειστηριασμών ήταν κεντρικό σημείο της συζήτησης. Τονίστηκε η ανάγκη μεγαλύτερης συμμετοχής των μελών της Λέσχης στις σχετικές δράσεις. Μετά τις πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις, η αποτροπή της αρπαγής λαϊκής κατοικίας και περιουσίας είναι υπόθεση όλων μας. Οι συγκεντρώσεις που σχεδιάζονται Πανελλαδικά πρέπει να είναι μαζικές:

ΤΕΤΑΡΤΗ 21/2 : ΠΡΩΙ 8:30 ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ –  ΠΛΑΤΕΙΑ Ν.ΣΜΥΡΝΗΣ (ΕΘΝΙΚΗ)

ΑΠΟΓΕΥΜΑ 18:00 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ & ΠΟΡΕΙΑ – ΚΟΡΑΗ

  1. Λειτουργία της Λέσχης

Ευρεία συζήτηση έγινε σχετικά με το πώς οι συνελεύσεις της Λέσχης θα είναι μαζικότερες, αλλά και πώς θα ενημερώνονται όλα τα μέλη για το τι συζητήθηκε σ’ αυτές μετά από κάθε συνέλευση. Αποφασίστηκε να συζητηθεί το θέμα σε όλες τις ομάδες. Το να λαμβάνονται όλες οι αποφάσεις από όλους, στο βαθμό που είναι εφικτό, είναι απολύτως απαραίτητο για να διατηρήσει η Λέσχη τον χαρακτήρα του απόλυτα αυτοδιαχειριζόμενου και αμεσοδημοκρατικού εγχειρήματος.

  1. Προγραμματισμός εκδηλώσεων

Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου στις 7:30 μμ Παρουσίαση του βιβλίου του Γ. Ρούση «Ο ελεύθερος χρόνος μέτρο του πλούτου: Αντί να χάνουμε τη ζωή κερδίζοντάς την». Ομιλητές: Ο συγγραφέας και η Ντίνα Κακάλη

Σάββατο 24 Φεβρουαρίου στις 7.30 Μαθαίνουμε να φτιάχνουμε σαπούνι, στα πλαίσια των συναντήσεων με γενικό τίτλο «Μάθε ό,τι ξέρω».

Μέσα Μαρτίου εκδήλωση- συζήτηση για το θέμα του Σωφρονιστικού συστήματος και το νέο νόμο που ετοιμάζεται, με αφορμή τους θανάτους και τα αυτοκτονίες στα κελιά, που έχουν πληθύνει το τελευταίο διάστημα.