Αποφάσεις της συνέλευσης Φεβρουαρίου

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Στη συνέλευση του Φεβρουαρίου της Εργατικής Λέσχης Νέας Σμύρνης συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν τα εξής:

  1. Δίχρονη προσχολική αγωγή:

Ο Δήμος της Νέας Σμύρνης έχει ζητήσει εξαίρεση από την υποχρέωση να λειτουργήσει ο θεσμός της δίχρονης υποχρεωτικής σχολικής αγωγής, επικαλούμενος έλλειψη αιθουσών. Παράλληλα εδώ και δύο χρόνια δεν έχει γίνει καμία προσπάθεια ώστε να επιλυθεί το θέμα του χώρου.

Από τα παραδείγματα χώρων όπου είναι εφικτή η κατασκευή κατάλληλων αιθουσών τα οποία έχει επισημάνει ο Σύλλογος εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της περιοχής μας, γίνεται φανερό ότι εκείνο που λείπει δεν είναι οι χώροι, αλλά η πολιτική βούληση. Η δημιουργία της Δίχρονης προσχολικής Αγωγής για τα νήπια του Δήμου μας δεν είναι προτεραιότητα για τη Δημοτική αρχή όπως είναι η ενοικίαση δαπανηρότατου χώρου στέγασης νέου Δημαρχείου, η στήριξη των ιδιωτικών δομών αγωγής και φύλαξης των μικρών Νεοσμυρνιωτόπουλων, και όχι η παροχή της δυνατότητας σε όλα τα νήπια για υπεύθυνη δημόσια δωρεάν αγωγή και εκπαίδευση. Η Εργατική Λέσχη θεωρεί ότι εμπίπτει στις αρχές και τους στόχους της η συμβολή με κάθε μέσο στις προσπάθειες για επίλυση του προβλήματος, μαζί με τους συλλόγους των εκπαιδευτικών, τα σωματεία των εργαζομένων της περιοχής καθώς και με κάθε άλλη συλλογικότητα που έχει τους ίδιους στόχους.

Αποφασίστηκε να καλέσουμε το σύλλογο δασκάλων της Ν. Σμύρνης για να συζητήσουμε τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να βοηθήσουμε, να ενημερώσουμε τους κατοίκους της περιοχής μας και να πραγματοποιήσουμε και άλλες μορφές δράσης, δυναμικές αν χρειαστεί μέχρι να εξασφαλιστεί ότι όλα τα παιδιά της Νέας Σμύρνης θα έχουν πρόσβαση στις δομές που τους αξίζουν.

  1. Το πρόβλημα της στέγης στην γειτονιά μας και το θέμα των αστέγων:

Με βάση και τη συζήτηση στην προηγούμενη συνέλευση της Λέσχης, μπήκε πάλι το ζήτημα της στέγης με δύο βασικές παραμέτρους:

α) Του κοινωνικού αποκλεισμού και της φτώχειας εξαιτίας των οποίων υπάρχουν και Νεοσμυρνιώτες άστεγοι και καταδικασμένοι στο περιθώριο

β) Της ραγδαίας αύξησης των ενοικίων, λόγω και του Rbnb, η οποία διώχνει από την πόλη μας τους νέους που θέλουν να στήσουν το δικό τους σπιτικό, αλλά και κάθε μισθοσυντήρητο, συνταξιούχο, άνεργο που υποχρεώνεται σε αναζήτηση νέας στέγης.

Αποφασίστηκε να ανοίξουμε τη συζήτηση στο συντονιστικό της προσεχούς Δευτέρας 17 Φεβρουαρίου, όπου και να οργανώσουμε σχετική εκδήλωση.

  1. Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες στο Λαύριο:

Αποφασίστηκε να συνεχίσουμε τη συγκέντρωση τροφίμων και άλλων ειδών για τους πρόσφυγες του Λαυρίου, και να επισκεφτούμε τον καταυλισμό μέσα στο μήνα ή στις αρχές του επόμενου.

  1. Εργατικοί αγώνες και διεκδικήσεις

Οι αγώνες που αναπτύσσονται αυτή την περίοδο ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης που πλήττουν τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους άνεργους και τη νεολαία, δεν αφήνουν αδιάφορη της Εργατική μας Λέσχη. Θεωρούμε ότι πρέπει να στηρίξουμε και να προβάλουμε τη διακλαδική απεργία της 19 Μάρτη που έχει εξαγγελθεί από σωματεία με τα οποία βρισκόμαστε σε διαρκή επαφή.

  1. Δίκη μελών της Εργατικής λέσχης για αντιφασιστική δράση:

Τον επόμενο μήνα εκδικάζεται η έφεση κατά της δικαστικής απόφασης με την οποία καταδικάστηκαν με αναστολή νεολαίοι – μέλη της Λέσχης επειδή έγραψαν αντιφασιστικά συνθήματα μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Η Λέσχη θα  εκδώσει  ψήφισμα που  θα καλεί  στην αγωνιστική  παρουσία των μελών της  στη δίκη όπως επίσης  ότι  θα αναλάβει την πλήρη ηθική και υλική στήριξη τους.

  1. Αποκριάτικο Πάρτι στην Εργατική λέσχη:

Αποφασίστηκε η θεατρική ομάδα της Εργατικής Λέσχης «LiberArte» να αναλάβει την διοργάνωση του αποκριάτικου πάρτι της λέσχης το Σάββατο 22/2/2020 για να γλεντήσουμε όλοι μαζί και παράλληλα να ενισχύσουμε τις δράσεις αλληλεγγύης της λέσχης.