Αποφάσεις Συνέλευσης Ιανουαρίου

Φίλες, φίλοι και μέλη της Εργατικής Λέσχης καλή χρονιά.

Πραγματοποιήθηκε χθες η συνέλευση της Λέσχης για τον Ιανουάριο και συζητήθηκε το πρόγραμμα δράσεων για το επόμενο μήνα.

Έγινε συζήτηση για την παρέμβαση της λέσχης στην γειτονιά και αποφασίσαμε:

Να συνεχιστεί η συλλογή τροφίμων για τις συλλογικές κουζίνες που ξεκίνησε από τον προηγούμενο μήνα με στόχο σε 15 ημέρες να παραδώσουμε ότι έχει μαζευτεί μέχρι τότε.

Για το σκοπό αυτό καλούμε όλα τα μέλη της λέσχης να βοηθήσουν φέρνοντας ότι μπορεί ο καθένας από τον κατάλογο που υπάρχει στο συνημμένο κάλεσμα.

Θα γίνει προσπάθεια όλη την επόμενη εβδομάδα να απευθυνθούμε μαζικά στην γειτονιά και να ζητήσουμε από τους κατοίκους να συνεισφέρουν.

Η Λέσχη θα προσθέσει σε ότι μαζευτούν ένα ποσό από το ταμείο για την αγορά κάποιον ακόμη υλικών.

Να κυκλοφορήσουμε ένα κείμενο μέσα στην επόμενη εβδομάδα που να καλεί τον λαό της πόλης μας να αντισταθεί απέναντι στην καταλήστευση των ζωών μας.

Θα προσπαθήσουμε να ενημερώσουμε για την ακρίβεια που χτυπά κυρίως τα χαμηλά εισοδήματα και την ληστεία που βρίσκεται σε εξέλιξη μέσα από τα τιμολόγια του ρεύματος και γενικά της ενέργειας.

Εκτιμήσαμε την θετική επίδραση που έχει στην ζωή και την λειτουργία της λέσχης οι δραστηριότητες που αφορούν την Πεζοπορία και το Μουσικό Καφενείο.

Επίσης αποφασίσαμε να γίνουν:

Συναυλία κλασικης μουσικής την ΤΕΤΑΡΤΗ 19/1/2023 .

-Να γίνει παρουσίαση της νέας ποιητικής συλλογής του Γιώργου Ζιόβα

-Να γίνει παρουσίαση του βιβλιου του Ανέστη Μπαρμπάτση “Μπαγιαντέρας”

-Να γίνει παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Αποστολάκη (Χαΐνη) “Φτου ξελευτερία”

-Να γίνει προβολή του ντοκιμαντέρ “Το σχέδιο” που αφορά την καταστροφή της Ευβοιας.

-Να γίνει προβολή της ταινίας μικρού μήκους του Βασίλη Τσιράκη  «Και να που ήρθε η ώρα πάλι για ταξίδι»

Η Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης μετά από 11 χρόνια λειτουργίας βρισκεται σε ουσιαστική επαφή και σχέση με την γειτονιά, και καταφέρνει να είναι ένας μαζικός και ανοιχτός χώρος αντίστασης, δημιουργίας, πολιτισμού και αλληλεγγύης.

Καλούμε όλους όσους συμμετέχουν στις δράσεις και δραστηριότητες να ενισχύουν με όποιον τρόπο μπορούν το εγχείρημα.

Επισημαίνουμε επίσης, ότι η Λέσχη δεν έχει σχέση με κανένα χώρο του κράτους, της εξουσίας ή οποιονδήποτε οικονομικό παράγοντα. Για αυτό το λόγο και η στήριξη από τα ,μέλη, τις φίλες και τους φίλους είναι ο μοναδικός λόγος ύπαρξης και λειτουργίας.

Συντροφικά,

*Υπάρχει ανάγκη για ένα ψυγείο στην Λέσχη για να υποστηριχθούν οι δραστηριότητες που αφορούν τις μουσικές βραδιές και τις εκδηλώσεις. Εφόσον περισσεύει σε κάποιον ή κάποιο/α φίλη της λέσχης θα ήταν πολύ χρήσιμο.