Αντιφασιστική Συγκέντρωση στα Πετράλωνα

Το απόγευμα της Κυριακής 24/06 περίπου 25 με 30 φασίστες επιτέθηκαν με πέτρες, αλυσίδες και μολότοφ εναντίον 9 ατόμων μελών της Ανοιχτής Συνέλευσης Πετραλώνων, που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στον κοινωνικό χώρο για την υγεία, της κατάληψης του ΠΙΚΠΑ. Στο χώρο λειτουργεί Κοινωνικό Ιατρείο και Φαρμακείο, συλλογική κουζίνα για ευπαθείς ομάδες και συχνά γίνονται εκδηλώσεις με παιδιά.

 

Η επίθεση είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός αντιφασίστα. Οι γείτονες βοήθησαν στην απώθηση τους από το χώρο και προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες στον τραυματία. Η αστυνομία προσήγαγε 3 άτομα που καταδίωξαν τους νεοναζί, με αποτέλεσμα οι παραλίγο δολοφόνοι να φύγουν ανενόχλητοι με το τρένο προς τον Πειραιά. Τα άτομα αυτά φορούσαν μπλούζες με διακριτικά της Χρυσής Αυγής και το σήμα της Βεργίνας. Η επίθεση είναι μέρος της προσπάθειας των νεοναζί να ξαναβγούν στην επιφάνεια, ύστερα από το “πλυντήριο” των πρόσφατων συλλαλητηρίων που εγείρουν τον εθνικιστικό φανατισμό.

Η επίθεση αυτή έρχεται σε συνέχεια των επιθέσεων που έχουν πραγματοποιηθεί με την κάλυψη των εθνικιστικών συλλαλητηρίων σε χώρους αγώνα (θέατρο ΕΜΠΡΟΣ, ΕΚΧ Σχολείο, Libertatia) σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Η Κυβέρνηση ανοίγει το δρόμο για την επανεμφάνιση των φασιστών της ΧΑ με τις πολιτικές του ρατσισμού, του εθνικισμού, του ιμπεριαλιστικού ανταγωνισμού και της πολεμοκαπηλείας στο Αιγαίο και στα Βαλκάνια.

Οι γειτονιές των Πετραλώνων, του Θησείου του Κουκακίου της Ν. Σμύρνης του Ν. Κόσμου γνωρίζουν τι είναι ο φασισμός.

Με κοινή δράση των από κάτω, να συντρίψουμε τους φασίστες, το ρατσιστικό μίσος και τις φασιστικές αντιλήψεις. Δε θα μας μετατρέψουν σε κανίβαλους. Δε θα αφήσουμε το φόβο να κυριαρχήσει. Παλεύουμε συλλογικά, ενάντια στο φασισμό, το πόλεμο τη ξενοφοβία.

 

Συμμετέχουμε, στηρίζουμε την 

Αντιφασιστική Συγκέντρωση

Παρασκευή 29 Ιούνη 2018 – 7μμ Πλατεία Μερκούρη (Α. Πετράλωνα)