Συμπαράσταση στον Βασίλη Δημάκη

Η ΕΛΝΣ δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή της στον απεργό πείνας Βασίλη Δημάκη ο οποίος  βρίσκεται σε απεργία πείνας από την Τρίτη 21/04 και ξεκίνησε και απεργία δίψας από την Δευτέρα 27/4, για την αιφνιδιαστική μεταγωγή του στις φυλακές Γρεβενών.

 

Ο Βασίλης Δημάκης κρατούμενος έως πρόσφατα των φυλακών Κορυδαλλού είναι και φοιτητής στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης της σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.  Μετά από νικηφόρα απεργία πείνας το 2018, κατάφερε να επιτραπεί η έκτιση της ποινής του σε σωφρονιστικό κατάστημα στην Αθήνα, για να μπορεί να παρακολουθεί τις σπουδές του.

 

Καταγγέλλουμε την εκδικητική αιφνιδιαστική μεταγωγή του στις φυλακές Γρεβενών κατόπιν εισβολής αντρών των ΕΚΑΜ στο κελί του στις 16/4/2020.

 

Ο Δημάκης προφανώς τιμωρείται από το κράτος γιατί τόλμησε να συμμετάσχει στις ειρηνικές κινητοποιήσεις των κρατουμένων από 14/4/2020, με αίτημα τη λήψη μέτρων υγιεινής, ασφάλειας και αποσυμφόρησης των φυλακών σε συνθήκες πανδημίας.

 

Δε μένουμε σιωπηλοί πίσω από τις μάσκες στην αδικία, την κρατική καταστολή, και τον εκφοβισμό. Συντασσόμαστε αλληλέγγυοι στο πλευρό του Β. Δημάκη μαζί με άλλους φορείς και απαιτούμε από την κυβέρνηση την επαναφορά  του  στον Κορυδαλλό εξασφαλίζοντάς του τις προβλεπόμενες συνθήκες για την ολοκλήρωση των πανεπιστημιακών του σπουδών κατά τη διάρκεια έκτισης της ποινής του.