Σήμερα Πέμπτη δεν παραγγέλνουμε

Στηρίζουμε την απεργία

Κάλεσμα για 24ωρη απεργία σε κούριερ, διανομείς, delivery και υπαλλήλους εξωτερικών εργασιών, απευθύνει το Σωματείο Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου (ΣΒΕΟΔ).

Η Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου (ΣΒΕΟΔ), καλεί αύριο, Πέμπτη 8 Οκτωβρίου, σε 24ωρη απεργία τους εργαζόμενους στον κλάδο των μεταφορών με δίκυκλο, περιλαμβανομένων των εργαζομένων σε delivery, και τις ταχυμεταφορές.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 στο Πεδίο του Άρεως ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει μοτοπορεία στην Αθήνα.

«Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που επιβλήθηκε, πέρα από τον περιορισμό βασικών συνταγματικών δικαιωμάτων, έφερε μια σειρά από αντεργατικά μέτρα με τις αλλεπάλληλες πράξεις νομοθετικού περιεχομένου (ΠΝΠ), που στο σύνολό τους στοχεύουν στην περαιτέρω απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων. Η 8ωρη 5νθημερη εργασία με αορίστου χρόνου συμβάσεις έχει μπει για τα καλά στον πάγκο του χασάπη, ο εκβιασμός της ανεργίας μεγαλώνει και η εντατικοποίηση τείνει να γίνει κανονικότητα.