ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ στο ΜΟΝΟΠΑΤΙ του ΕΦΙΑΛΤΗ στις Θερμοπυλες

ΚΥΡΙΑΚΗ στις 12/03/2023, η Ομάδα Πεζοπορίας της Εργατικής Λέσχης Νέας Σμύρνης θα πραγματοποιήσει την επόμενη πεζοπορική εξόρμηση στις Θερμοπύλες στο μονοπάτι του Εφιάλτη.

Η γνωστή πεζοπορική διαδρομή  “Μονοπάτι του Εφιάλτη” βρίσκεται στο όρος Καλλίδρομο του νομού Φθιώτιδας.

Η αφετηρία του βρίσκεται 200 μέτρα πριν την Ιερά Μονή Δαμάστας και για δύο περίπου χιλιόμετρα ακολουθεί τους ελιγμούς δασικού χωματόδρομου, σε μια ελαφρώς ανηφορική πορεία.
Διασχίζει ανατολικά, την βόρεια και ανατολική πλευρά του κατάφυτου Καλλίδρομου, εκθέτοντας διαρκώς στα βόρεια την πανέμορφη θέα του Μαλιακού κόλπου. Η σήμανσή του αν και στην αρχή είναι ικανοποιητική, στην κατηφορική πορεία τα σημάδια είναι αρκετά αραιά, ιδίως στα σημεία που το μονοπάτι παρακάμπτει τμήματα του δασικού χωματόδρομου και μέχρι το χωριό των Θερμοπυλών. Η πεζοπορία μας θα γίνει στα πρώτα 5 χιλιόμετρα της διαδρομής μπρος πίσω και σε σύνολο 10χλμ. Η υψομετρική διαφορά είναι περίπου 500 μέτρα και η διαδρομή χαρακτηρίζεται εύκολη.

Το σημαντικότερο στοιχείο του μονοπατιού είναι η πλούσια βιοποικιλότητα της χλωρίδας στην περιοχή.

Μετά την πεζοπορία υπάρχει πικ νικ και επίσκεψη στα θερμά Λουτρα.

Ο τρόπος που θα γίνει η διαδρομή θα καθοριστεί από τις συνθήκες την ημέρα της πεζοπορίας.

Το μονοπάτι εδω: ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΕΦΙΑΛΤΗ

 

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ:

– Παπούτσια ορειβατικά ή πεζοπορίας ή αθλητικά με καλό πέλμα, μπατόν,  μια δεύτερη αλλαξιά ρούχα και παπούτσια, καπέλο, γυαλιά ηλίου, μπουκάλι νερό, σνακ, μαγιό.

Οι αρχές της ομάδας μας

Οι πεζοπορίες της Εργατικής Λέσχης φιλοδοξούν να είναι μια συλλογική, αλληλέγγυα και αντιεμπορευματική διαδικασία που αντιλαμβάνεται την σχέση ανθρώπου-φύσης όχι σαν σχέση κυριαρχίας αλλά σαν σχέση αλληλεπίδρασης, υπεράσπισης και προστασίας.

Φροντίζουμε να μην αφήσουμε στο πέρασμά μας κανένα αποτύπωμα πάνω στα ευαίσθητα οικοσυστήματα που επισκεπτόμαστε.

Παράλληλα διαμορφώνουμε και ενισχύουμε τις προσπάθειες και τα κινήματα που αντιστέκονται στην λεηλασία που επιχειρούν οι εταιρείες και το κεφάλαιο μετατρέποντας την φύση σε εμπόρευμα.

 

Δηλώσεις συμμετοχής: στο 6972209745 (Δημήτρης) ή  6976725642 (Αγγελική)

και στο zervasdim@gmail.com και ergatikilesxnsmyrni@gmail.com