Πεζοπορία στην Κορινθία

ΤΡΙΚΑΛΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ- ΛΙΜΝΗ ΔΑΣΙΟΥ την ΚΥΡΙΑΚΗ στις 22/3/2020

Η Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης θα πραγματοποιήσει την πεζοπορία του Μαρτίου στην ορεινή Κορινθία  την διαδρομή Μεσαία Τρίκαλα- Λίμνη Δασίου- Άνω Τρίκαλα.

Θα ξεκινήσουμε από τα Μεσαία Τρίκαλα με προορισμό μια μικρή πανέμορφη, εποχιακή αλπική λίμνη, η οποία βρίσκεται σε υψόμετρο 1480 μ., έχει έκταση περίπου 120 στρέμματα και το βάθος της δεν ξεπερνά τα 1-2 μέτρα στο βαθύτερο σημείο της. Σε 10 απολαυστικά χιλιόμετρα, τα πιο πολλά μέσα στα έλατα, θα επισκεφθούμε τη λίμνη για να θαυμάσουμε ένα μοναδικό θέαμα.

Η λίμνη Δασίου σχηματίζεται από τα νερά που ρέουν εδώ από τις γύρω κορυφές του Όρους Ζήρεια. Γύρω της έχει πολλά έλατα, ενώ όλη η περιοχή είναι κατάφυτη. Το χειμώνα το τοπίο γίνεται αλπικό, αφού τα χιόνια κατακλύζουν την περιοχή και η λίμνη παγώνει. Το θέαμα όλες τις εποχές είναι καταπληκτικό! Τα δέντρα φτάνουν μέχρι τις όχθες της λίμνης, ενώ η φύση καταπράσινη τριγύρω συνθέτει μία μοναδική εικόνα σαν καρτ ποστάλ. Η περιοχή της λίμνης Δασίου είναι ενταγμένη στο δίκτυο Natura 2000, μια και η σημασία της σαν βιότοπος είναι μεγάλη – εκεί υπάρχουν 4 σπάνια ενδημικά φυτά (εκτός των άλλων την περιοχής) καθώς και σπάνια είδη του ζωικού βασιλείου. Είναι πολύ σημαντική γιατί τα νερά της διοχετεύονται υπογείως στην πηγή Κεφαλάρι, πηγή που υδρεύει χωριά της περιοχής.

Αφήνοντας πίσω μας την λίμνη Δασίου θα συνεχίσουμε την πεζοπορία μας και θα τερματίσουμε στις παρυφές των Άνω Τρικάλων.

Το πρόγραμμα

07:00  Συνάντηση Κράτητος 52 & Ελ. Βενιζέλου

07:15  Αναχώρηση

10:00  Άφιξη στα Μεσαία Τρίκαλα

10:15  Έναρξη πεζοπορίας

16:00  Λήξη πεζοπορίας

16:15 Ξεκούραση – Φαγητό- Ρακή-Κρασί-κ.α

18:00  Αναχώρηση για Αθήνα

20:30  Άφιξη στην Αθήνα

Κόστος εισιτηρίου: 15€

Δηλώσεις συμμετοχής: 6972209745 (Δημήτρης) ή μήνυμα στο (https://www.facebook.com/ergatikilesxineassmirnis/) ή email στο zervasdim@gmail.com