Μαζί με όλους τους κατοίκους της πόλης μας στην πλατεία

Την Κυριακή στις 12.00πμ βρισκόμαστε μαζί με όλους τους κατοίκους της πόλης μας στην πλατεία.

 

Αυτό το Σαββατοκύριακο οι πλατείες της Αθήνας και όλης της χώρας θα γίνουν χώροι αντίστασης στον κρατικό αυταρχισμό και στα καταστροφικά lock down.

Δεκάδες συλλογικότητες, χώροι αλληλεγγύης, συνελεύσεις, εργατικές λέσχες δηλώνουν ΩΣ ΕΔΩ!!

Να μην αφήσουμε στα χέρια της Κυβέρνησης και του Κράτους τους, άδικα και αναίτια, συλληφθέντες από τις κινητοποιήσεις του λαού της πόλης μας των προηγούμενων ημερών.

Η θέση των πολιτών, των κατοίκων και των συλλογικοτήτων της γειτονιά μας είναι στο πλάι των θυμάτων της κρατικής καταστολής.

Τα μέλη και οι φίλοι της Εργατικής Λέσχης Νέας Σμύρνης βρέθηκαν την Κυριακή 7-3 στην αυθόρμητη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην κρατική βία και την αστυνομική αυθαιρεσία. Αφορμή υπήρξε ο ξυλοδαρμός κατοίκου της περιοχής, αλλά και η προκλητική συμπεριφορά της αστυνομίας που άσκησαν λεκτική και σωματική βία στους παρευρισκόμενους της πλατείας ενάντια σε κάθε λογική ή ειλημμένο μέτρο. Απέναντι στη γενικευμένη αντίδραση εκείνου του πρώτου κύματος συμπαράστασης, η αστυνομία απάντησε με ρίψεις κρότου λάμψης και χημικών, με αποτέλεσμα να διαλύσει τη συγκέντρωση.

 

Παρά τις φιλότιμες και εντατικές προσπάθειες των ΜΜΕ να διαστρεβλώσουν παντελώς τα γεγονότα της Κυριακής μετατρέποντας τα θύματα σε θύτες, την Τρίτη 9-3 πραγματοποιήθηκε νέα διαδήλωση στη Νέα Σμύρνη, αυτή τη φορά πολυπληθέστερη σε βαθμό να γίνεται λόγος για τη μεγαλύτερη συγκέντρωση σε επίπεδο γειτονιάς εδώ και πολλές δεκαετίες. Και πάλι η Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης συμμετείχε μαζικά στη διαδήλωση ενώνοντας τη φωνή της με χιλιάδες φωνές που ζητούσαν να σταματήσει εδώ και τώρα η κρατική καταστολή!

 

Ο χαρακτήρας της διαδήλωσης της 9 Μάρτη πήρε -όπως ήταν αναμενόμενο- έντονα αντικυβερνητικό χαρακτήρα που δεν περιορίστηκε στο θέμα της κρατικής βίας, αλλά συλλήβδην στην αντιλαϊκή πολιτική της Ν.Δ. που συστηματικά ξεχαρβαλώνει ό,τι έμεινε όρθιο από τις προηγούμενες κυβερνήσεις σε επίπεδο εργασιακών δικαιωμάτων και δημοκρατικών ελευθεριών. Είναι γεγονός ότι η πανδημία λειτούργησε για την κυβέρνηση ως ευεργετικό εργαλείο για να κλείσει τον κόσμο στο σπίτι και ανενόχλητη να υλοποιεί την πολιτική της. Εξίσου γεγονός αποτελεί και η προσπάθειά της με πρόσχημα την πανδημία να ποινικοποιήσει τις διαδηλώσεις, τις αντιδράσεις, εσχάτως και τις βόλτες! Δεν αποτελεί επομένως έκπληξη η επέμβαση της αστυνομίας και σε αυτή τη διαδήλωση! Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν απολογήθηκε για την τραμπούκικη και επικίνδυνη συμπεριφορά της αστυνομίας την Κυριακή, αλλά ενέτεινε τη στάση αυτή διεμβολίζοντας τη διαδήλωση της 9ης Μάρτη σε πολλά σημεία με δίκυκλα, γεμίζοντας τη Νέα Σμύρνη με χημικά, κάνοντας όλο το βράδυ μέχρι τα ξημερώματα συλλήψεις στην περιοχή και χτυπώντας τους διαδηλωτές!

 

Τα ΜΜΕ για άλλη μια φορά συγκάλυψαν τις αστυνομικές επιθέσεις και επιχείρησαν να ξεπλύνουν τις κυβερνητικές επιλογές επιρρίπτοντας ευθύνες στους διαδηλωτές. Όσες εικόνες, όμως, και αν δείξουν που διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα, η αγανάκτηση για την καταστολή και συνολικά για την κυβερνητική πολιτική φουντώνει ολοένα και περισσότερο με τους δρόμους όλων των μεγάλων πόλεων να είναι κυριολεκτικά κάθε μέρα γεμάτοι από συγκεντρώσεις και διαμαρτυρίες.

https://www.facebook.com/events/458705701946439/

 

Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης
Ελ. Βενιζέλου 12 & Αιγαίου, στάση τραμ Αιγαίου
ergatikilesxi.gr

ergatikilesxnsmyrni@gmail.com

tel:00302114013060