ΚΥΡΙΑΚΗ 19/02/2023 ΠΕΖΟΠΟΡΊΑ στο ΜΟΝΟΠΑΤΙ της ΗΡΩΣ

Η Ομάδα Πεζοπορίας της Εργατικής Λέσχης Νέας Σμύρνης θα πραγματοποιήσει την επόμενη πεζοπορική εξόρμηση στα Πολιτικά Ευβοίας στο μονοπάτι της Ηρώς.

Το μονοπάτι ξεκινάει έξω από το χωριό δίπλα από το πανέμορφο θεατράκι και ανηφορίζει προς τα πάνω μπαίνοντας μέσα στο δάσος με εναλλαγές στο τοπίο.

Η διαδρομή είναι πολύ ευχάριστη (ένας μέσος χρόνος είναι περίπου οι 4 ώρες για όλη την διαδρομή που είναι κυκλική) και απαιτεί μέτρια φυσική κατάσταση.Το μονοπάτι φτάνει στην κορυφή Τσίμπρα ( Αετός 800μ περίπου) και στα 20’-30’ λεπτά από εκεί υπάρχει και πηγή για νερό.

Μετά την πεζοπορία θα υπάρχει χρόνος για συλλογικό πικ νικ ή για όποιον θέλει, φαγητό ή καφέ στις ταβέρνες του χωριού.

Το μονοπάτι είναι μέτριας δυσκολίας, διάρκειας 4 ώρες.

Η διαδρομή ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΗΡΩΣ

 

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ:

– Παπούτσια ορειβατικά ή πεζοπορίας ή αθλητικά με καλό πέλμα, μπατόν,  μια δεύτερη αλλαξιά ρούχα και παπούτσια, καπέλο, γυαλιά ηλίου, μπουκάλι νερό, σνακ.

Οι αρχές της ομάδας μας

Οι πεζοπορίες της Εργατικής Λέσχης φιλοδοξούν να είναι μια συλλογική, αλληλέγγυα και αντιεμπορευματική διαδικασία που αντιλαμβάνεται την σχέση ανθρώπου-φύσης όχι σαν σχέση κυριαρχίας αλλά σαν σχέση αλληλεπίδρασης, υπεράσπισης και προστασίας.

Φροντίζουμε να μην αφήσουμε στο πέρασμά μας κανένα αποτύπωμα πάνω στα ευαίσθητα οικοσυστήματα που επισκεπτόμαστε.

Παράλληλα διαμορφώνουμε και ενισχύουμε τις προσπάθειες και τα κινήματα που αντιστέκονται στην λεηλασία που επιχειρούν οι εταιρείες και το κεφάλαιο μετατρέποντας την φύση σε εμπόρευμα.

Αναχώρηση: 7.30πμ από Κράτητος 56, Νέα Σμύρνης.

Στάσεις: Ομόνοια 7.45πμ, Λένορμαν 8,00πμ, Παλιά Ρενό (Εθνική) 8.10πμ

Επιστροφή: 7.00μμ Νέα Σμύρνη

Δηλώσεις συμμετοχής: στο 6972209745 (Δημήτρης) ή  6976725642 (Αγγελική)

και στο zervasdim@gmail.com και ergatikilesxnsmyrni@gmail.com

Κόστος Πούλμαν: 15€