Η ΦΟΥΣΚΑ ΕΣΠΑΣΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ 14/3/2021

Η φούσκα έσπασε. Η πλατεία της Νέας Σμύρνης γέμισε ξανά σήμερα Κυριακή 14/3 με Νεοσμυρνιώτες και Νεοσμυρνιώτισσες που ήρθαν να διαδηλώσουν άλλη μια φορά ενάντια στην αστυνομική βία και την καταστολή, τον εμπαιγμό και τον τραμπουκισμό που υφιστάμεθα τους τελευταίους μήνες από τα όργανα της ‘’τάξης’’. Χιλιάδες πορεύτηκαν τόσο γύρω από την πλατεία στην πόλη μας, όσο και σε πολλές άλλες περιοχές όλης της Αθήνας δίνοντας ηχηρό μήνυμα τόσο στην κυβέρνηση και την αστυνομία, όσο και σε κάθε είδους εντολοδόχους και τσιράκια τους στους δήμους ότι το παρατράβηξαν.

Η σημερινή κινητοποίηση δήλωσε για άλλη μια φορά ότι δεν είμαστε υπήκοοι ούτε υποχείρια και η ζωή μας ανήκει σε εμάς.Δήλωσε ότι η Νέα Σμύρνη στέκεται δίπλα στα παιδιά που χτυπήθηκαν και συνελήφθησαν εκδικητικά και εξέθεσε έτσι ανεπανόρθωτα και την ίδια τη δημοτική αρχή που ακόμα επιμένει να σιωπά και να κρύβεται.

Αυτό είναι το πιο σημαντικό από όλα. Όμως δεν έκανε μόνο αυτό.

Ταυτόχρονα η σημερινή κινητοποίηση βούλωσε στόματα. Όλα εκείνα τα στόματα των καλοθελητών, κυρ-Παντελήδων και ισαποστάκηδων που ήθελαν την πόλη μας φούσκα. Που όλες τις προηγούμενες μέρες προσπαθούν μάταια να κάνουν το άσπρο μαύρο και να μας πείσουν ότι η Νέα Σμύρνη κάηκε την Τρίτη το βράδυ, που δεν είδαν τις χιλιάδες κόσμου που διαδήλωνε, που θέλησαν να αποτρέψουν οποιαδήποτε μελλοντική κινητοποίηση, άλλοτε στο όνομα της αποφυγής καταστροφών και άλλοτε στο όνομα της υγειονομικής διαχείρισης.

Ως προς το πρώτο τα λόγια είναι περιττά. Σε όλη την Ελλάδα αυτό σαββατοκύριακο έγιναν μαζικότατες ειρηνικές διαδηλώσεις, οι οποίες απέδειξαν ότι καταλύτης των εντάσεων είναι η ίδια η αστυνομία, η προκλητική και ασύδοτη δράση τους και όχι οι δυνάμεις του κινήματος ή οι διαδηλωτές. Όποιος από εδώ και μπρος δεν αναγνωρίζει την απλούστατη αυτή αλήθεια ρίχνει νερό στο μύλο μιας κουρασμένης κυβερνητικής προπαγάνδας που τρώει το ένα χαστούκι μετά το άλλο και δεν μπορεί να πετύχει ούτε τα στοιχειώδη.

Ως προς το δεύτεροσήμερα η Νέα Σμύρνη φώναξε ξανά όπως εδώ και μήνες φωνάζουν γιατροί και νοσηλευτές ότι η διαχείριση της πανδημίας δεν γίνεται με αστυνομία, καταστολή, πρόστιμα και απαγόρευση κυκλοφορίας. Αντίθετα γίνεται με προσλήψεις υγειονομικών υπαλλήλων, ενίσχυση του ΕΣΥ, δημιουργία ΜΕΘ, επιτάξεις ιδιωτικών κλινικών. Δεν ενόχλησε την κυβέρνηση η υπερμετάδοση στα ΜΜΜ, στις μονάδες παραγωγής που δεν έκλεισαν ούτε λεπτό, στα άτσαλα και αλλοπρόσαλλα ανοιγοκλεισίματα των μαγαζιών τα Χριστούγεννα. Μετά από ένα χρόνο η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της άρχισαν να κόπτονται για την πορεία της πανδημίας και ενώ δεν έχουν κάνει το παραμικρό εκτός από το να καταστέλλουν και να κλείνουν τον κόσμο στα σπίτια του κουνάνε το δάχτυλο προσπαθώντας να μας πετάξουν το μπαλάκι.

Δεν πιάνει το παραμύθι.  Όλοι και όλες ξέρουμε ποιος έχει την ευθύνη για την πορεία της πανδημίας αλλά και για τη δραματική χειροτέρευση των ζωών μας.

 

Η φούσκα έσπασε.

Στη Νέα Σμύρνη με τον ξυλοδαρμό μέρα μεσημέρι ενός νέου με το έτσι θέλω, στο Χαλάνδρι με τον προπηλακισμό μιας γυναίκας μέσα στη λαϊκή, σε όλη την Αθήνα με την αναίτια και τυφλή βία της αστυνομίας.

Η φούσκα έσπασε.

Πλέον στην ληθαργική καθημερινότητα που μας επέβαλαν με πρόσχημα την πανδημία έχει εισβάλλει ορμητικά η πραγματικότητα και καμία επικοινωνιακή διαχείριση δεν μπορεί να την συγκρατήσει.

Η φούσκα έσπασε.

Από εδώ και μπρος θα μας βρουν μπροστά τους. Για την αστυνομική βία και την τρομοκρατία που εξαπέλυσαν. Για την απαγόρευση να κυκλοφορούμε ελεύθερα στις γειτονιές μας. Για την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας και την αδιαφορία τους για τις ζωές που χάθηκαν και χάνονται ακόμα κάθε μέρα.

Η φούσκα έσπασε και ο ήχος ακούστηκε σε όλη τη Νέα Σμύρνη.