Η συνέλευση της ομάδας παραδοσιακών χορών

Συνέλευση ομάδας παραδοσιακών χορών

Την Τρίτη 20/11/2018 πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνέλευση της ομάδας παραδοσιακών χωρών για τη χρονιά 2018-2019. Ήταν μια από τις πιο ουσιαστικές και ταυτόχρονα συναισθηματικές συνελεύσεις των τελευταίων ετών που έγινε σε κλίμα συναίνεσης και  έκφρασης αλληλεγγύης όλων των συμμετεχόντων όπου παρουσιαστεί ανάγκη.

Θέματα :

  • Καλωσόρισμα νέων μελών και ενημέρωση για το τι είναι η Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης
    • Σημασία της συνέπεια συμμετοχής των μελών για την αυτονομία και ανεξαρτησία στη λειτουργία της ΕΛΝΣ
    • Προγραμματισμός και οργάνωση καθαριότητας από τις ομάδες με τη συμμετοχή όλων όσων χρησιμοποιούν το χώρο.
    • Πρόταση για παρουσίαση του βιβλίου του Παντελή Μπουκάλα « Όταν το ρήμα γίνεται όνομα» για το δημοτικό τραγούδι και την παράδοση, σε ημερομηνία που θα καθοριστεί μετά από επικοινωνία με το συγγραφέα με στόχο να κάνει ο ίδιος την παρουσίαση του βιβλίου και να ακολουθήσει συζήτηση μαζί του για το θέμα
  • Ενημέρωση για εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 3/12/2018 στον χώρο της ΕΛΝΣ με αφορμή τα Δεκεμβριανά με προβολή του ντοκιμαντέρ «Οι παρτιζάνοι των Αθηνών» με βάση το συνέδριο για τον Δεκέμβρη του ’44 που πραγματοποιήθηκε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και συζήτηση με τον καθηγητή κ. Παπαστρατή που θα είναι πολύ ωφέλιμη για όσους την παρακολουθήσουν.
  • Επισημάνθηκε η σημασία της ενεργής συμμετοχής της ομάδας μας στις δράσεις που υλοποιεί η Λέσχη, όπως αντιφασιστικές δράσεις, παρεμβάσεις για απλήρωτους εργαζόμενους στην περιοχή μας, εκδηλώσεις-συζητήσεις για θέματα που απασχολούν όλους μας κλπ.
  • Αποφασίστηκε η συγκέντρωση ειδών για τον καταυλισμό των Κούρδων στο Λαύριο με υλικά της λίστας που υπάρχει αναρτημένη στον πίνακα ανακοινώσεων του χώρου που γίνονται οι πρόβες μας. Θα συγκροτηθεί ομάδα που θα χορέψει χορούς στο γλέντι που θα στηθεί μαζί με τους Κούρδους κατά την επίσκεψη της Εργατικής Λέσχης Νέας Σμύρνης στο Λαύριο σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί προσεχώς.
  • Κατατέθηκε πρόταση για το μεγάλο γλέντι της ομάδας και της Εργατικής Λέσχης με πιθανότερη ημερομηνία το Σάββατο 2/2/2019. Συγκροτήθηκε ομάδα για τον συντονισμό της εκδήλωσης που θα ασχοληθεί με τον χώρο, την ορχήστρα και ότι χρειάζεται για την πραγματοποίηση. Για την επιτυχή διοργάνωση χρειάζεται η συμμετοχή όλων μας και όχι μόνο της ομάδας που θα ασχοληθεί με τα πιο σημαντικά θέματα.
  • Συζήτηση για την ετήσια παράσταση της ομάδας παραδοσιακών χορών και εύρεση εναλλακτικών λύσεων για την ημερομηνία και το χώρο πραγματοποίησής της. Μετά από συμφωνία με τον πολυχώρο «Άννα-Μαρία Καλουτά» η ημερομηνία της παράστασης θα είναι την Τετάρτη 15 Μαΐου με γενική πρόβα την Τρίτη 14 Μαΐου καθώς είναι οι μόνες διαθέσιμες ημερομηνίες, ελλείψει εναλλακτικής πρότασης. Συγκροτήθηκε ομάδα που θα αναλάβει τη διοργάνωση της παράστασης με τη βοήθεια όλων των μελών της ομάδας.
    • Αποφασίστηκε η δημιουργία ταμείου αλληλοβοηθείας και αλληλεγγύης για την ενεργή υποστήριξη των μελών της λέσχης που βρίσκονται σε δύσκολη θέση. Αρχικά θα υποστηριχθεί με την εθελοντική συνεισφορά μας, που θα ξεκινήσει άμεσα και στη συνέχεια θα ενισχυθεί με τα έσοδα από το γλέντι που θα πραγματοποιηθεί.

Στο τέλος της συνέλευσης έγινε επικύρωση όσων συζητήθηκαν με συμμετοχή όλων στο γλέντι που ακολούθησε με την κατανάλωση ποτών και μεζέδων.