Η συνέλευση Οκτωβρίου

Στη συνέλευση του Οκτώβρη συζητήθηκαν κυρίως τα εργασιακά όπως διαμορφώνονται μετά το υποτιθέμενο τέλος των μνημονίων και η αντιμετώπιση της φασιστικής έξαρσης.

Από τις απόψεις που αναπτύχθηκαν προέκυψε ότι είναι ανάγκη να συνειδητοποιήσουμε ως εργαζόμενοι ότι  δεν είναι η κυβέρνηση ή  οι εκλογές που μπορούν να λύσουν τα προβλήματα, αλλά ο δικός μας επίμονος αγώνας.

Η ΓΣΣΕ και ΑΔΕΔΥ σέρνονται πίσω απ’ την κυβέρνηση και την εργοδοσία, δεν κινητοποιούν τους εργαζόμενους, όμως διάφορα κλαδικά και πρωτοβάθμια σωματεία βρίσκονται αυτή τη περίοδο σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Αποφασίσαμε η Εργατική μας Λέσχη να συμμετάσχει ενεργά στις κινητοποιήσεις  των πρωτοβάθμιων σωματείων, με πρώτη την προγραμματισμένη για την 1 Νοέμβρη απεργία που έχει προκηρυχθεί.  Με αφορμή και την απεργία αυτή αποφασίστηκε η πραγματοποίηση εκδήλωσης – συζήτησης τη Δευτέρα 22 Οκτώβρη με καλεσμένους εισηγητές μέλη κάποιων από τα σωματεία αυτά.

Παράλληλα, καθώς συνεχίζεται ο αγώνας ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, θα συμμετάσχουμε σε κινητοποίηση στην περιοχή μας την Κυριακή 4 Νοέμβρη.

Για το αντιφασιστικό, αποφασίστηκε η συμμετοχή μας στις διαδηλώσεις της 12 Οκτώβρη, επέτειο της απελευθέρωσης της Αθήνας από του ναζί και η πραγματοποίηση εκδήλωσης – συζήτησης τη Δευτέρα 5 Νοέμβρη με εισηγητή έναν από τους συνηγόρους κατηγορίας της δίκης της Χρυσής Αυγής και έναν ακόμη εισηγητή που θα αναλύσει το ζήτημα. Σκοπός μας είναι η συζήτηση αυτή να προωθήσει την εκ νέου δραστηριοποίηση αντιφασιστικού συντονισμού στην περιοχή μας.

Σχετικό με το ζήτημα είναι το προσφυγικό πρόβλημα. Η πλήρης εγκατάλειψη από την πολιτεία των προσφύγων του Λαυρίου δημιουργεί μεγάλη ανάγκη στήριξής τους. Αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί άλλη μια επίσκεψη στους καταυλισμούς τους σε συνεργασία με άλλες λέσχες – συλλογικότητες όπου, εκτός από τη διανομή υλικής βοήθειας, η χορωδία και η ομάδα παραδοσιακών χορών θα παρουσιάσει κάποιο μικρής διάρκειας πρόγραμμα. Η ημερομηνία θα αποφασιστεί σε συνεννόηση με τις άλλες συλλογικότητες και κατά πάσα πιθανότητα θα είναι το Σάββατο 10 ή την Κυριακή 11 Δεκέμβρη.

Στο πλαίσιο της απόφασης της προηγούμενης συνέλευσης, αποφασίστηκε η επίσκεψη στις φυλακές Αυλώνας στις 15 Δεκέμβρη με συμμετοχή κλιμακίου της χορωδίας και της ομάδας παραδοσιακών χορών.

Τέλος αποφασίστηκαν η πραγματοποίηση λαϊκού γλεντιού την Κυριακή 28 Οκτώβρη, αφιερώματος στον Πάνο Γαβαλά το Σάββατο 3 Νοέμβρη και προβολής ντοκιμαντέρ – συζήτηση  για την εκμετάλλευση από εμπόρους των ανθρώπων που συλλέγουν ανακυκλούμενα υλικά. Λεπτομέρειες θα ρυθμιστούν εν καιρώ και θα συζητηθούν στην επόμενη συνέλευση μετά από εισήγηση τριμελούς ομάδας που συγκροτήθηκε.