Η Εργατική Λέσχη συμμετέχει στο διήμερο ενάντια στην ανεργία και την επισφάλεια

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ & ΤΗΝ ΕΠΙΣΦΔΑΕΙΑ

12-13 ΜΑΗ – ΠΛ. ΑΥΔΗ, ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟ

 

 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιχειρεί να ολοκληρώσει την 4η αξιολόγηση και να προετοιμάσει το έδαφος για την «έξοδο από τα μνημόνια» τον προσεχή Αύγουστο, ενώ ο πόλεμος στη Συρία φέρνει όλο και πιο κοντά τον κίνδυνο ευρύτερων συγκρούσεων που θα εμπλέκουν και την Ελλάδα.

Ύστερα από 9 χρόνια μνημονίων η κατάσταση της νεολαίας είναι ακόμα χειρότερη καθώς κάθε μεγάλο εργατικό πρόβλημα (ανεργία, ελαστικές σχέσεις εργασίας, μισθός), χτυπά τη νέα γενιά με διπλή ισχύ. Η κυβέρνηση επαναφέρει στο προσκήνιο τα βαριά χαρτιά του «παράλληλου προγράμματος» (επαναφορά ΣΣΕ, επανακαθορισμός κατώτατου μισθού κ.α.) προσπαθώντας να περιορίσει τη φθορά της, ξορκίζοντας το ενδεχόμενο ξεσπάσματος εργατικών αγώνων που μπορεί να διαταράξουν την ούτως ή άλλως εύθραυστη ανάπτυξη. Ο ΣΕΒ μάλιστα εντείνει τη δημόσια πολιτική του παρέμβαση για το «μέλλον της εργασίας» και επιδιώκει να διαμορφώσει το έδαφος για τη θεσμοθέτηση ενός νέου αντιδραστικού πλαισίου ισχύος των ΣΣΕ, με πλήρη ευελιξία και αναθεώρηση του ορισμού της μισθωτής εργασίας στο όνομα της 4ης τεχνολογικής επανάστασης.

Σε αυτό το πλαίσιο η συζήτηση, η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συσπείρωση και ο ενιαίος συντονισμός εργατικών συλλογικοτήτων και συλλογικοτήτων γειτονιάς για τα ζητήματα της επισφάλειας και της ανεργίας είναι εξαιρετικά σημαντικός. Μια συζήτηση κι ένας συντονισμός που μπορεί και πρέπει να δώσει απαντήσεις για τις μορφές και το αναγκαίο διεκδικητικό πλαίσιο για την οργάνωση του κόσμου της εργασιακής περιπλάνησης.

Γι’ αυτό και όλοι εμείς, εργατικές συλλογικότητες, σχήματα σε χώρους δουλειάς, εργατικές λέσχες, συλλογικότητες / συνελεύσεις και στέκια που δραστηριοποιούνται στη γειτονιά συνδιοργανώνουμε στις 12 και 13 Μαΐου, στην πλατεία Αυδή, το Διήμερο ενάντια στην ανεργία και την επισφάλεια με θεματικές συζητήσεις αλλά και ψυχαγωγία.

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ, ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ! Για ένα νέο γύρο αναμέτρησης των εργατικών συμφερόντων με τις δυνάμεις κεφαλαίου-EE και κυβέρνησης. Η πάλη για αξιοπρεπείς ΣΣΕ, ενάντια στις ελαστικές σχέσεις εργασίας, του μισθούς πείνας και την ανεργία.

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΣΕΖΟΝ – ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΣΤΟ «ΜΥΘΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»: η ανάπτυξη τους βάζει τα εργατικά δικαιώματα στον πάγο, καταστρέφει τις πόλεις μας και το περιβάλλον.

ΔΕΝ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΣΑΝ ΔΟΥΛΟΙ: Η ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΗΣ ΛΕΞΗ! Οι επιχειρούμενες τομές στην εκπαίδευση – ο ρόλος της μαθητείας και της κατάρτισης-στην ένταξη της νέας γενιάς στην αγορά εργασίας. Εμπειρίες από αγώνες σε εκπαίδευση και εργασία.