Βία, ξύλο, προσαγωγές, πρόστιμα…

Βία, ξύλο, προσαγωγές, πρόστιμα… και η κυβέρνηση κοντά στον πολίτη!

Την Κυριακή 7 Μαρτίου οι κάτοικοι της Νέας Σμύρνης αντιμετωπίσαμε το πραγματικό πρόσωπο της κυβερνητικής βίας, καθώς όπως έγινε ευρύτατα γνωστό, δεκάδες πάνοπλοι και εξαγριωμένοι αστυνομικοί ξεχύθηκαν στην πλατεία και στο Άλσος χτυπώντας και συλλαμβάνοντας αδιακρίτως όποιον έβρισκαν μπροστά τους. Το πρόσχημα των ενεργειών αυτών ήταν η προστασία μας από την πανδημία… Πρόκειται, άλλωστε, για μια εικόνα που τη βλέπουμε τελευταία όλο και συχνότερα. Την είδαμε:

  • στην εισβολή των ΜΑΤ στην πρυτανεία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
  • απέναντι στους κατοίκους του Ασπρόπυργου
  • στην καταστολή των φοιτητικών κινητοποιήσεων για το νόμο Κεραμέως
  • στην απαγόρευση των διαδηλώσεων αλληλεγγύης για τον απεργό πείνας Κουφοντίνα και στην  άνευ προηγουμένου βίαιη καταστολή τους με αύρες και δακρυγόνα
  • στη φασιστικής έμπνευσης επίθεση σε κινητοποίηση κατοίκων στη λαϊκή αγορά του Χαλανδρίου το Σάββατο 6 Μάρτη
  • στην επιδρομή των ομάδων ΔΙΑΣ και ΔΡΑΣΥ με αφορμή ένα κρεμασμένο πανό στην πλατεία Μερκούρη στα Πετράλωνα το βράδυ του Σαββάτου

Ο κατάλογος είναι αμέτρητος και σε αυτόν έρχεται να προστεθεί η επίθεση της αστυνομίας την Κυριακή 7 Μάρτη, από την οποία  11 συμπολίτες μας βρέθηκαν στην ΓΑΔΑ φορτωμένοι με πολλές και σοβαρές αλλά ψεύτικες κατηγορίες επειδή βρίσκονταν στο χώρο της πλατείας!!! Οι μαρτυρίες των κατοίκων είναι αμέτρητες και επώνυμες. Τα βίντεο που καταγράφουν την αστυνομική βαρβαρότητα είναι ντροπιαστικά για τις μέρες που διάγει η Δημοκρατία! Είναι φανερό πως η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν νοσταλγεί, αλλά εφαρμόζει τις παραδοσιακές πρακτικές αυταρχισμού και εκφοβισμού του πολίτη! Το δόγμα είναι γνωστό: Ο πολίτης πρέπει να εκφοβιστεί, να τρομοκρατηθεί, να δαρθεί και τελικώς να σιωπήσει!  Να σιωπήσει για τον παρατεταμένο εγκλεισμό του που οφείλεται αποκλειστικά στο ποδοπατημένο  -από όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις-  Ε.Σ.Υ.. Να κλείσει το στόμα και να μη φωνάξει από οργή μπροστά στα άδεια από γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό νοσοκομεία, στα ράτζα των διαδρόμων, στις ανύπαρκτες ΜΕΘ, στην εξόντωση που βιώνουν οι εναπομείναντες γιατροί! Να μη διαμαρτυρηθεί για τις προσλήψεις αστυνομικών και όχι δασκάλων, για τα χαμηλά μεροκάματα και τις εξευτελιστικές συντάξεις, να σιωπήσει για την τσιμεντένια πόλη που του έφτιαξαν για να ζει! Να μην φωνάξει για το δίκιο του πρόσφυγα που τόσους χειμώνες ζει και πεθαίνει μέσα στα λασπόνερα και τον πάγο ούτε για τη χρόνια κυβερνητική συγκάλυψη των παιδοβιαστών! Και πάλι ο κατάλογος των καταπατημένων δικαιωμάτων είναι μακρύς και ατέλειωτος.

Δεν θα σιωπήσουμε για τίποτα και στην κρατική βία θα απαντάμε με μαζικές διαδηλώσεις που θα θυμίζουν στην εκάστοτε κυβέρνηση ότι οι λαοί σηκώνουν πάντα το κεφάλι ακόμη και αν μοιάζει κομμένο. Η Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης καλεί κάθε κάτοικο της πόλης σήμερα Τρίτη 9/3 στις 6.00 μμ στην μεγάλη συγκέντρωση στην πλατεία Νέας Σμύρνης!

Ζητούμε να αποσυρθούν αμέσως όλες οι κατηγορίες που φόρτωσαν στους κατοίκους!

Αλληλεγγύη στα θύματα της επίθεσης  και τους συλληφθέντες!