Συζητώντας με τον Ευτύχη Μπιτσάκη

Η παρουσίαση του βιβλίου του Ευτύχη Μπιτσάκη «Ύλη και Πνεύμα» εγκαινίασε την έναρξη του πιλοτικού προγράμματος μαθημάτων μόρφωσης-αυτομόρφωσης της Εργατικής Λέσχης Νέας Σμύρνης. Η εν λόγω προσπάθεια αναμένεται να ξεκινήσει τον πλήρη κύκλο λειτουργίας της τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, μετά το πέρας της μεταβατικής περιόδου Απριλίου-Μαΐου, διάστημα κατά το οποίο θα επιδιωχθεί η ανάδειξη των δυσκολιών  του φιλόδοξου εγχειρήματος.
Η χθεσινή εκδήλωση ήταν μια ζωντανή ανοιχτή διαδικασία με πλούσιο διάλογο και προβληματισμό. Ο εκλεκτός καλεσμένος της Εργατικής Λέσχης, Ευτύχης Μπιτσάκης, διατύπωσε πληθώρα επιχειρημάτων τα οποία θεμελιώνουν μια συνεκτική μονιστική-υλιστική αντίληψη για τον κόσμο. Τα ακανθώδη ζητήματα που συζητήθηκαν και σχολιάστηκαν με οξύνοια και χιούμορ κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, όπως τα επιχειρήματα υπέρ και κατά του αξιώματος του Big Bang, τα ζητήματα αναφορικά με την αιτιότητα-αιτιοκρατία, το ρεαλισμό και την τοπικότητα στις φυσικές επιστήμες, τις σχέσεις φιλοσοφίας και επιστημών, τη συμβολή των επιστημών της ζωής και άλλων αντίστοιχων θεμάτων, ανέδειξαν πράγματι ένα υψηλό επίπεδο συζήτησης, διαλόγου και προβληματισμού που υπόσχεται πολλά μέσα στις δύσκολες σημερινές κοινωνικές συνθήκες.
Η Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης συνεχίζει απτόητα στο δρόμο που ξεκίνησε: Ο πολιτιστικός και μορφωτικός χαρακτήρας της προσπαθεί να επικουρήσει τον κύριο στόχο της αγωνιστικής αλληλεγγύης στους ανέργους και τους εργαζόμενους  προκειμένου να δημιουργηθεί ένα χώρος ταξικής αλληλεγγύης ενάντια στα κελεύσματα της αποσάθρωσης ιστορικών κατακτήσεων δημοκρατικού και συνδικαλιστικού χαρακτήρα.