Μαθηματικά για όσους τα φοβούνται (2)

Πάλι με Μαθηματικά θα ασχοληθεί η ομάδα «Μάθε ό,τι ξέρω». Η επιτυχία της πρώτης συζήτησης με θέμα «Μαθηματικά για όσους τα φοβούνται» και η επιθυμία που εκφράστηκε από όσους συμμετείχαν να συνεχιστούν οι σχετικές συζητήσεις έδωσαν το έναυσμα για να πραγματοποιηθεί σειρά συζητήσεων για μαθηματικά θέματα. Στη συνάντηση του Σαββάτου 17/3 ώρα 7 μ.μ. τα θέματα που θα αναπτυχθούν είναι:

  1. Μαθηματική Λογική και παράδοξα
  2. Η έννοια του απείρου
  3. Τι είναι το όριο

Εισηγητής: Στέλιος Μαρίνης

 

Για την ομάδα: «Μάθε ό,τι ξέρω»

«Όλοι οι άνθρωποι έχουν κάποιες γνώσεις: θεωρητικές ή πρακτικές, επιστημονικές, τεχνικές ή καλλιτεχνικές κ.ο.κ. Κάποιες απ’ αυτές δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένες ή δεν είναι διαδεδομένες σε κάποιους κύκλους ανθρώπων. Η γνώση έχει την ιδιότητα να αυξάνει όσο μοιράζεται και έχει πάντα αξία είτε χρηστική είτε αισθητική είτε είναι απλώς μέσο ή πηγή ψυχαγωγίας και δημιουργίας. Η αλληλεγγύη που είναι ένας από τους άξονες συγκρότησης της λέσχης μας έχει μέσα της την έννοια της αλληλοπροσφοράς. Αυτά που προσφέρουμε μπορεί να είναι υλικά αγαθά, ηθική ή συναισθηματική συμπαράσταση, κάθε μορφής βοήθεια. Η αλληλοπροσφορά γνώσης εντάσσεται επομένως στη μεταξύ μας αλληλεγγύη.

Η ιεράρχηση κάθε γνώσης ως προς την αξία δεν έχει να κάνει με τον καταμερισμό που ισχύει στην εργασία μέσα στην καπιταλιστική κοινωνία. Επομένως αυτές οι γνώσεις που μπορούμε να διακινούμε μπορεί να καλύπτουν μια μεγάλη γκάμα που να πιάνει από την εκλαΐκευση ενός επιστημονικού θέματος μέχρι τη χειροτεχνία, από γνώσεις πρώτων βοηθειών μέχρι την τεχνική πλεξίματος με βελονάκι, από την ανάλυση ενός ιστορικού γεγονότος μέχρι την τεχνική κατασκευής καλλυντικών.

Όσες και όσοι έχετε μια γνώση που θέλετε να τη μοιραστείτε με τους άλλους, επικοινωνήστε με τον υπεύθυνο της Ομάδας είτε ηλεκτρονικά στο oldmath@otenet.g είτε τηλεφωνικά: 6936827732, Στέλιος