Κυριακή 11/3 προβολή της ταινίας Η Ψυχή στο Στόμα και συζήτηση με τον σκηνοθέτη & ηθοποιούς

Η κινηματογραφική ομάδα της Εργατικής Λέσχης Νέας Σμύρνης ξεκινά με την προβολή της ταινίας

Η Ψυχή στο Στόμα (2005), την Κυριακή 11/3 στις 21:00


Κεντρικός ήρωας της ταινίας είναι ο Τάκης. Μεσήλικας, εργάτης σε βιοτεχνία. Παντρεμένος, προδομένος και με μωρό νεογέννητο. Με πιέσεις από παντού. Χρωστάει λεφτά. Του χρωστάνε αγάπη. Δεν μιλάει. Προσπαθεί να ξεφύγει. Κανείς δεν τον αφήνει σε ησυχία. Η γυναίκα του, ο εργοδότης, ο τοκογλύφος, οι συγγενείς, οι φίλοι. Τα μυστικά, τα ψέματα, η βία, η κακία, η προδοσία, η επίθεση, η σκληρή γλώσσα, η αλήθεια, το συναίσθημα, η άγρια επιβίωση -όλα είναι εδώ.

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τον σκηνοθέτη Γιάννη Οικονομίδη («Σπιρτόκουτο», «Μαχαιροβγάλτης») και ηθοποιούς της ταινίας


>> Στο πλαίσιο της πολιτιστικής αναζήτησης και παρέμβασης της Εργατικής Λέσχης Νέας Σμύρνης, δημιουργήθηκε κινηματογραφική ομάδα, η οποία θα λειτουργεί ενάντια στη λογική του κέρδους, αλλά και της τέχνης για την τέχνη, κάνοντας μια προσπάθεια λαϊκής απεύθυνσης, αφού έτσι κι αλλιώς ο κινηματογράφος είναι η κατεξοχήν λαϊκή τέχνη και πρέπει και μπορεί να είναι κτήμα του καθενός και όχι των «ειδικών» ή ένα ακόμα καπιταλιστικό προϊόν για να πλουτίζει η βιομηχανία του θεάματος.

Πρακτικά, υπάρχει η σκέψη η κινηματογραφική ομάδα να κινείται σε δύο κατευθύνσεις: Από τη μία, με τακτικές εβδομαδιαίες προβολές ταινιών κάθε Κυριακή στις 21:00 και συζήτηση αμέσως μετά, καθώς και εκδηλώσεις στις οποίες θα καλούνται σκηνοθέτες, ηθοποιοί κ.α. με αφορμή κάποια ταινία ή κάποια συγκεκριμένη θεματική, και από την άλλη, με θεωρητικά «σεμινάρια» για ιστορικά ρεύματα, ζητήματα αισθητικής κ.λπ., αλλά και πρακτικά εργαστήρια (π.χ. σε συνεργασία με σεναριογράφους, σκηνοθέτες, ηθοποιούς, διευθυντές φωτογραφίας κ.α.) θα μπορούσαμε να έρθουμε σε επαφή με όλα τα στάδια παραγωγής και να δημιουργήσουμε τις δικές μας ταινίες.

Η κινηματογραφική ομάδα της Εργατικής Λέσχης