Παρουσίαση του βιβλίου του Στ. Μαρίνη 28/6

Την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28/6/2024 στις 8.30μμ στην ΤΑΡΑΤΣΑ της Εργατικής Λέσχης Νέας Σμύρνης θα γίνει η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Στέλιου Μαρίνη “Η χαράδρα των θρύλων”.

Η παιδική νουβέλα «Η χαράδρα των θρύλων» εκδόθηκε και κυκλοφορεί με πρωτοβουλία (*) της Εργατικής Λέσχης Νέας Σμύρνης.

Για το βιβλίο θα μιλήσει η Ζέτα Μελαμπιανάκη, τέως Πρόεδρος Συλλόγου εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Σμύρνης, η εικαστικός Στεφανία Βλάχου και ο συγγραφέας Στέλιος Μαρίνης που φημολογείται ότι θα … ραπάρει.
Συμμετέχει η χορωδία της ΕΛΝΣ με τραγούδια του συγγραφέα για το παραμύθι και όχι μόνο.
Μετά την παρουσίαση τραγουδάμε όλοι μαζί με τη συνοδεία του πιανίστα Αλέκου Κοϊντζόπουλου.

Το χωριό της ιστορίας βρίσκεται στην άκρη μιας χαράδρας που όποιος έπεσε δεν κατάφερε να επιστρέψει. Στο σχολείο του χωριού, όπως σε όλα τα σχολεία, υπάρχουν μαθητές που ξεχωρίζουν θετικά, και άλλοι που λόγω των φυσικών χαρακτηριστικών τους γίνονται αντικείμενο κοροϊδίας. Κατά τη διάρκεια της σχολικής εκδρομής, από μια κατακρήμνιση βρίσκονται στον πάτο της χαράδρας.
Πώς θα αντιδράσουν τα παιδιά;
Στην περιπέτεια «Η χαράδρα των θρύλων» αποδεικνύεται ότι κανείς δεν πρέπει να κρίνεται από την εμφάνιση, την καταγωγή και τα άλλα χαρακτηριστικά του.

Η εικονογράφηση του βιβλίου θυμίζει σχέδια που ένα παιδί θα μπορούσε να φτιάξει με το μολύβι του στα περιθώρια των βιβλίων του, ενθαρρύνοντας έτσι τα παιδιά να τα συμπληρώσουν, να τα χρωματίσουν, να προσθέσουν τα δικά τους.
Στην εποχή της εικόνας, του χρώματος, του «εύκολου», το βιβλίο προσπαθεί να εμπνεύσει την αγάπη στην ενεργητική ανάγνωση, στην ουσία και στα νοήματα ενός κειμένου και όχι στην εντυπωσιακή εμφάνιση.

Όλα τα έσοδα από το βιβλίο πηγαίνουν για τις δραστηριότητες και δράσεις αλληλεγγύης της Εργατικής Λέσχης.
Μπορείτε να εφοδιαστείτε το βιβλίο σε κάθε εκδήλωση της Εργατικής Λέσχης (σινεμά, παρουσιάσεις, γλέντια κ.τ.λ.)

(*) Με την τεχνική υποστήριξη των εκδόσεων ΗΤΟΡ