Συναυλία Ειρήνης & Αλληλεγγύης Κυριακή 4/10
Άλσος Νέας Σμύρνης – «Οι μουσικές μας θα ακουστούν πάνω από τις βόμβες τους»
Η ΕΛΜΕ Νέας Σμύρνης, Καλλιθέας, Μοσχάτου, ο ΣΕΠΕ Νέας Σμύρνης και η Αντιπολεμική Πρωτοβουλία Νέας Σμύρνης διοργανώνουμε την Κυριακή 4 Οκτωβρίου, στις 19:30, στο Άλσος Νέας Σμύρνης, μια μεγάλη συναυλία ειρήνης και αλληλεγγύης με κεντρικό σύνθημα: «Οι μουσικές μας θα ακουστούν πάνω από τις βόμβες τους». Σε μια εποχή όπου η βαρβαρότητα επιχειρεί να γίνει κανονικότητα, οι εκπαιδευτικοί αναλαμβάνουμε τον ιστορικό μας ρόλο και υψώνουμε τη φωνή μας απέναντι στον πόλεμο, τον αυταρχισμό και την κοινωνική αποσάθρωση.
Την ώρα που ο κόσμος παρακολουθεί τη συνεχιζόμενη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού, με χιλιάδες νεκρούς και παιδιά που μεγαλώνουν μέσα στα ερείπια, οι κυβερνήσεις της Δύσης εξακολουθούν να στηρίζουν πολιτικά και στρατιωτικά το κράτος γενοκτόνο. Παράλληλα, ο λαός της Κούβας υφίσταται έναν ασφυκτικό οικονομικό στραγγαλισμό που στερεί βασικά αγαθά και πόρους από μια χώρα που επιμένει να υπερασπίζεται την αυτοδιάθεσή της.
Μέσα σε αυτό το περιβάλλον, δηλώσεις όπως εκείνη του υπουργού Δένδια, ότι πρέπει να «συνηθίσουμε την ιδέα» πως τα παιδιά μας θα επιστρέφουν από πολεμικές αποστολές «σε φέρετρα με τη σημαία της ΕΕ», αποτελούν για εμάς μια βαθιά προσβολή στη ζωή και στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Οι εκπαιδευτικοί δεν θα συνηθίσουμε ποτέ τον θάνατο των παιδιών μας ως πολιτική αναγκαιότητα.
Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση επενδύει δισεκατομμύρια στην «Ασπίδα του Αχιλλέα» και σε άλλους εξοπλισμούς, ενώ η δημόσια Εκπαίδευση και η δημόσια Υγεία βρίσκονται σε διαρκή υποβάθμιση. Τα σχολεία μας λειτουργούν με ελλείψεις, οι εκπαιδευτικοί μετακινούνται σε πολλαπλά σχολεία, τα νοσοκομεία στενάζουν. Δεν δεχόμαστε να πληρώνουμε πολεμικούς σχεδιασμούς με τη διάλυση των κοινωνικών αγαθών.
Σε Ελλάδα και Ευρώπη, η άνοδος της ακροδεξιάς αποτελεί μια επικίνδυνη εξέλιξη που μας φέρνει όλο και πιο κοντά σε εφιαλτικά σενάρια πολέμου, διχασμού και βίας. Η ιστορία μάς έχει διδάξει πού οδηγούν αυτές οι ιδέες. Ως εκπαιδευτικοί και αλληλέγγυοι ενεργοί πολίτες, έχουμε χρέος να υπερασπιστούμε τη δημοκρατία, την ειρήνη και τον ανθρωπισμό.
Η συναυλία μας δεν είναι απλώς μια πολιτιστική εκδήλωση· είναι μια συλλογική δήλωση ότι δεν θα επιτρέψουμε να γίνει ο πόλεμος η νέα κανονικότητα. Ότι η ζωή των παιδιών μας αξίζει ειρήνη, δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια. Ότι η Τέχνη μπορεί να γίνει ασπίδα απέναντι στη βαρβαρότητα.
Την Κυριακή 4 Οκτωβρίου, στις 19:30, στο Άλσος Νέας Σμύρνης, υψώνουμε τη φωνή μας πάνω από τις βόμβες τους


Comments are closed.